La plantilla del PEM Guiera es manifesta per una millora de les condicions laborals

L'Ajuntament va respondre a les reivindicacions de la plantilla d'Ebone, empresa que gestiona part del servei

 

Concentració de la plantilla d'Ebona davant l'ajuntament
Concentració de la plantilla d'Ebona davant l'ajuntament | @monitorsguiera

Els treballadors i treballadores del PEM Guiera van sortir al carrer el 5 de maig en forma de protesta per les condicions laborals i la gestió de la instal·lació. Es tracta d'una mobilització promoguda pels empleats d'Ebone, l'empresa que gestiona part del servei de l'equipament municipal. Tot i això, les crítiques de la plantilla també van anar dirigides al govern de Cerdanyola del Vallès.

 

La manifestació va anar des del PEM Guiera fins a l'ajuntament, on un grup de treballadors i abonats que els hi donaven suport es van concentrar amb pancartes que portaven missatges com "No jugueu amb els nostres sous" o "Dos anys de promeses i poc compromís". Els manifestants van assegurar, un cop passada la protesta, que seguiran "fent-se sentir" en les seves reivindicacions.


 

La mobilització dels treballadors d'Ebone pels carrers de Cerdanyola va arribar després que el govern municipal informés que havien donat resposta a les peticions que la plantilla havia fet anteriorment. Abans de rebre la comunicació del govern, els treballadors de l'equipament municipal enfocaven les seves reivindicacions en diversos àmbits. Per una banda, demanen més concreció sobre la gestió de la instal·lació. "No queda clar on comença la feina d'Ebone i on la de l'Ajuntament", assegura en Mario García, portaveu de la plantilla. Es queixen també de falta de concreció quant a la gestió dels recursos humans. "No sabem encara quan farem vacances", asseguren, i demanen que s'equipari la franja salarial entre els treballadors i s'elimini la retallada de sou d'alguns empleats.


Mario García destaca que els problemes amb la gestió de la instal·lació s'han allargat durant els últims sis anys i que han rebut "moltes propostes però cap avanç". Des de la plantilla d'Ebone al PEM Guiera senyalen també que no només es tracta d'una reclamació salarial, sinó que també protesten per qüestions com l'alta temperatura en algunes classes que comporta, asseguren, "problemes en la prevenció dels riscos a la salut".

 

L'Ajuntament recorda els plans de millora aprovats

 

Des del govern municipal, s'ha emés un comunicat com a reacció a les reivindicacions i declaracions públiques de la plantilla d'Ebone. L'Ajuntament destaca que les millores que demanen els treballadors "es faran realitat aviat" fruit de mesos de feina des de l'administració. A la vegada, desmenteixen la indefinició de la qual els hi acusa la plantilla del PEM Guiera i senyalen que hi ha una planificació i un treball programat per millorar l'equipament i les condicions laborals dels empleats. En aquest sentit, l'Ajuntament destaca que estan "fent esforços per millorar els serveis que es presten al PEM Guiera, tant a nivell econòmic com de millores en la gestió d'aquests serveis amb les diferents empreses que els porten a terme".


 

Sobre les crítiques a la gestió dels recursos humans, l'Ajuntament recorda que es tracta d'una responsabilitat de l'empresa Ebone. "Les retribucions salarials, equiparació salarial i conveni col·lectiu l'ha de resoldre l'empresa Ebone, garantint que cap persona estigui per sota dels salaris que marca el conveni del sector. L'Ajuntament vetllarà perquè el compliment del conveni sigui efectiu", senyala el consistori.
 

Quant a la incertesa de les vacances d'estiu, el govern municipal va comunicar a la plantilla que la previsió és que les obres de millora comportin el tancament de la instal·lació en el mes d'agost. Així, asseguren que es concretaran les dates al llarg del mes de maig un cop finalitzi la licitació dels treballs a fer.

 

Aquestes reformes, recorda el consistori, s'iniciaran aquest estiu en la instal·lació i que suposaran una inversió superior al milió i mig d'euros. Els treballs consistiran, principalment, en la instal·lació d'un nou sostre, la reparació dels vestidors amb humitats, la millora del terra del Pavelló i la modificació de les màquines de clima i d'humidificació.