El Pavelló de Can Xarau-Paco Arpide torna a l'activitat cinc mesos després

Des del dilluns 5 de març les entitats esportives fan us de la pista però la inaguració del pavellò es farà el 18 de març
Imatge de l'interior remodelat del pavelló Can Xarau-Paco Arpide
Imatge de l'interior remodelat del pavelló Can Xarau-Paco Arpide | Mónica García

El dilluns 5 de març, les entitats esportives van poder tornar a la seva activitat habitual a la pista del pavelló Can Xarau-Paco Arpide de Cerdanyola del Vallès. Així, cinc mesos després de l'inici de les obres de remodelació, es va donar el primer pas de la reinauguració del pavelló que se celebrarà el diumenge 18 de març.

 

En la visita oficial de les obres del reanomenat pavelló de Can Xarau-Paco Arpide, es van recordar els focus d'actuació de les obres de l'equipament: el sostre, el sistema d'il·luminació, la part de soterrani de l'edifici i la zona del bar. En total, les obres del pavelló han tingut un pressupost de 1.372.996,73 euros i han estat realitzades per l'empresa Món Vertical.


 

Sobre la substitució del sostre, l'equip d'arquitectes de l'obra va assenyalar que remodelar el fals sostre anterior, suposa recupera l'amplitud de l'espai que quedava ocult. Sobre aquest mateix procés, es va destacar la utilització de la fusta, també present en altres espais remodelats, i l'aprofitament de part del material que formava l'antic fals sostre.

 

Aquí pots mirar les primeres imatges de la remodelació del pavelló Can Xarau-Paco Arpide. 

 

 

 

Eliminar aquell fals sostre, explica l'equip d'arquitectes, ha permès "fer un canvi per afegir més llum", tant natural com artificial. En aquest sentit, també van destacar l'estalvi energètic que suposa la nova instal·lació: "S'estalvien uns 9.000 euros a l'any". A més, s'ha introduït un sistema mecanitzat de ventilació del pavelló. Així, amb un dispositiu mecànic, les finestres i ventanals del sostre i els laterals de l'equipament s'obren i es tanquen sense la necessitat d'una intervenció manual.


 

Pel que fa a la part de soterrani del pavelló, les sales remodelades i habilitades serviran d'oficina per les dues entitats utilitàries del pavelló, el Cerdanyola CH i el CP Cerdanyola. A més, l'espai estarà disponible perquè altres entitats de la ciutat també facin servir la zona de reunions i oficines.

 

Quant a la zona del bar, s'ha redissenyat la part exterior i s'ha remodelat i actualitzat la part interior. Així, l'espai mostra un nou disseny del terra i l'espai, incloent-hi una redistribució del bar i nou elements d'il·luminació i zona de cuina.

 

A l'espera de l'acte oficial de reinauguració que se celebrarà el 18 de març, el divendres 9 del mateix mes el pavelló acollirà el primer partit de competició oficial, en concret el que disputarà l'equip sènior masculí del Cerdanyola CH. El diumenge 11, el pavelló s'omplirà per acollir el 44è Aplec de la Sardana. 

Comentaris

envia el comentari