La Nit Solidària de Cerdanyola recapta més de 10.000 € per projectes benèfics

La Nit Solidària de Cerdanyola es va celebrar el 7 de juny a l'Hotel Campus de la UAB

 

Antonio Manzanares va rebre el reconeixement a la seva tasca amb FADAM
Antonio Manzanares va rebre el reconeixement a la seva tasca amb FADAM | Mónica García

 

La Nit Solidària de Cerdanyola del Vallès, impulsada pel Rotary Club, ha superat l'objectiu marcat. Segons l'organització, durant el sopar celebrat el 7 de juny a l'Hotel Campus de la UAB, es van recaptar més de 10.000 euros, la xifra que els organitzadors s'havien marcat com a meta.

 

Un dels objectius principals de la trobada, a banda de servir com a punt de contacte entre entitats, era recaptar fons per un projecte solidari. Els 10.000 euros de recaptació s'han recollit a través del patrocini de taules per part d'empreses, del pagament del sopar per part dels assistents, i per la venda de tires pel sorteig de productes cedits per comerços i empreses de la ciutat. El projecte solidari que rebrà els diners s'anunciarà en les pròximes setmanes.


 

Reconeixements al treball solidari

 

A la Nit Solidària van assistir 150 persones, entre els quals hi havia representants d'entitat solidàries i de caràcter social, esportives, empreses i grups polítics. Davant d'aquesta barreja de personalitats, el Rotary va voler fer tres reconeixements a la feina de persones vinculades a l'àmbit de la solidaritat.

 

Antonio Manzanares, fundador de FADAM, entitat que dona suport als pares dels nens i nenes amb càncer, va ser el primer a rebre el reconeixement a la Nit en l'àmbit de les entitats dedicades a malalties. En el seu discurs, va recordar la lluita contra el càncer del seu fill, Àngel Manzanares i per qui va crear la fundació.


 

 

En l'apartat de les necessitats socials, va pujar a l'escenari un emocionat Gabriel Ortega, fundador d'ASPADI, l'Associació de Pares de Discapacitats, i que dedica la seva tasca solidària a acompanyar als nois i noies afectats per alguna discapacitat. Entre les seves activitats està la participació en campionats de natació que els ha fet guanyar medalles en cada competició

 

 

Pel que fa al reconeixement a la tasca en cooperativisme, i tercer de la nit, va anar a parar a mans de Maria Rosa i Mercedes Latorre, voluntàries locals de la fundació Vicente Ferrer que han treballat en projectes solidaris a Cerdanyola i a l'Índia. 

 

 

 

 

 

 


Despertar consciències


 

Amb els reconeixements, la Nit Solidària va posar nom i cara a persones que dediquen el seu temps i recursos a ajudar als altres. En la mateixa línia, Octavi Moreno, membre del Rotary Cerdanyola, va destacar que l'objectiu de l'entitat és "despertar consciències i trobar recursos".

 

En la mateixa línia, el president del Rotary a Cerdanyola, Lluís Sisquella, va posar en relleu la tasca de les entitats solidàries per millorar la societat i el seu entorn.

 

 

La regidora de Serveis Socials a l'Ajuntament, Elvi Vila, també va recordar la feina constant de les entitats i va destacar que "on no arriben les institucions, arriben les entitats". Sobre el paper de l'administració en la tasca social, Vila va assegurar que "tot i que els recursos són limitats", les qüestions socials són una prioritat.