L’Institut Banús elabora un manifest en defensa de l’escola catalana

institut banus
institut banus | institut banus

Els treballadors, membres del claustre i del PAS de l'Institut Banús, a Cerdanyola del Vallès, han defensat la tasca dels docents davant dels ‘últims atacs a l’ensenyament del país’. 

 

Entre altres, l'equip ha defensat que "L’Escola és i ha estat històricament a Catalunya un dels pilars fonamentals per a l’existència d’una societat democràtica, culta i fortament cohesionada a l’entorn dels valors de la catalanitat, la llibertat, la convivència, el respecte de la diversitat i un fort sentit de compromís social.

 

En aquest sentit - han continuat - "afirmar que a les escoles de Catalunya hi ha adoctrinament ideològic és menystenir injustament els i les docents; és desconèixer del tot la tasca real que fem; és denigrar-ne la nostra imatge. És, en darrer terme, el rigor i la bondat de tot el sistema educatiu català el que s’està posant en dubte amb finalitats polítiques poc ètiques, i això cal condemnar-ho enèrgicament".


 

Per aquest motiu, l'assemblea de treballadors i treballadores de l'institut i el Claustre de professors i professores han mostrat la seva solidaritat amb tot el professorat del país, afirmant que també “Som Escola Catalana” i "continuarem transmetent i consolidant els valors d’una societat democràtica, solidària, que respecta i fomenta la llibertat d’ensenyament, de càtedra i de consciència de l’alumnat, així com la formació de persones amb esperit crític".

Manifest complet

 

MANIFEST DE L'ASSEMBLEA DE TREBALLADORES I TREBALLADORS, DEL CLAUSTRE DE PROFESSORES I PROFESSORS, I MEMBRES DE PAS, DE L'INSTITUT BANÚS
EN DEFENSA DE L'ESCOLA CATALANA

Davant els atacs que l’ensenyament del nostre país ha rebut les darreres setmanes per impugnar-ne la funció i desacreditar-ne la tasca pedagògica, l’Institut Banús vol manifestar el següent en suport de l’Escola catalana i la tasca dels seus docents:


• L’Escola és i ha estat històricament a Catalunya un dels pilars fonamentals per a l’existència d’una societat democràtica, culta i fortament cohesionada a l’entorn dels valors de la catalanitat, la llibertat, la convivència, el respecte de la diversitat i un fort sentit de compromís social.

• Des d’aquests principis i marc irrenunciables, l’objectiu de l’Escola catalana ha estat sempre el de la formació integral dels nostres joves, per conduir-los cap a un futur de persones lliures, amb sentit crític, responsables i amb igualtat d’oportunitats. I, en aquesta tasca educativa complexa però apassionant, els i les docents hi hem invertit i invertim el nostre esforç, coneixement, experiència i talent per educar en els valors de la democràcia i el respecte a la pluralitat de la societat.


• Afirmar que a les escoles de Catalunya hi ha adoctrinament ideològic és menystenir injustament els i les docents; és desconèixer del tot la tasca real que fem; és denigrar-ne la nostra imatge. És, en darrer terme, el rigor i la bondat de tot el sistema educatiu català el que s’està posant en dubte amb finalitats polítiques poc ètiques, i això cal condemnar-ho enèrgicament.

• La comunitat educativa de Catalunya en els seus més diversos nivells no ha defugit mai el debat de les seves insuficiències i problemes. Som conscients que els últims anys hem patit tot un seguit d'atacs (retallades econòmiques, Decret de plantilles, augment de la jornada laboral, gestió no democràtica dels centres, no cobriment de les baixes i les vacants...) que van en contra d'una òptima qualitat del servei públic que oferim. I hem lluitat – i ho continuarem fent – contra aquesta situació sense deixar de banda la nostra responsabilitat com a agent social. Hem lliutat fermament contra aquests atacs amb la mateixa força amb què avui aixequem la nostra veu contra aquells que intenten acabar amb la dignitat d'allò en què creiem. Perquè creiem en una escola catalana, lluire, pública i de qualitat, siguin del color que siguin els governants que la gestionin políticament.


• La nostra Assemblea de treballadors i el nostre Claustre de Professors i professores, en solidaritat amb tot el professorat del país, afirmem que també “Som Escola Catalana”. I continuarem transmetent i consolidant els valors d’una societat democràtica, solidària, que respecta i fomenta la llibertat d’ensenyament, de càtedra i de consciència de l’alumnat, així com la formació de persones amb esperit crític. Treballarem com sempre per facilitar als alumnes el coneixement de Catalunya, l’arrelament al país i el respecte a la convivència, fomentant la pau i el respecte als drets humans.

Cerdanyola del Vallès, 22 de novembre de 2017
Comentaris

envia el comentari