L'escola Saltells es mobilitza contra el tancament d'un grup de P3

L'AMPA de l'escola ha convocat una concentració davant l'Ajuntament el 22 de març a les 16.30 h
Imatge de la celebració de l'aniversari de l'escola Saltells
Imatge de la celebració de l'aniversari de l'escola Saltells | Escola Saltells

 

  

L'escola pública Saltells va saber aquest mes que el curs vinent tindran una línia menys per acollir als alumnes de P3. Així ho ha previst el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

 

La directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d'Ensenyament va comunicar, el 12 de març, a la regidora d'Educació a Cerdanyola, Elvi Vila, la decisió d'oferir una línia menys de P3 pel curs 2018-19. Es tracta d'una decisió presa arran de la baixada demogràfica a Cerdanyola del Vallès. La regidora es va mostrar en desacord amb la mesura, assegurant que l'Ajuntament cerdanyolenc havia demanat reduir ràtios per millorar l'atenció a l'alumnat.


 

Accions de protesta

 

Davant la situació, l'AMPA de l'escola ha posat en marxa accions de protesta per mostrar el seu rebuig al tancament de la segona línia del primer curs de parvulari. Així, l'AMPA ha convocat una concentració el 22 de març a les 16.30 h davant l'Ajuntament de Cerdanyola. A més, han iniciat una recollida de signatures de les famílies que vulguin matricular els seus fills a l'escola Saltells, i han obert una campanya a la plataforma digital Change.org per demanar que es disminueixin les ràtios en comptes de tancar classes.

 

L'AMPA també fa una crida a mostrar el rebuig a la decisió del Departament d'Ensenyament enviant un escrit a la bústia de queixes i suggeriments de l'Ajuntament de Cerdanyola, tot i que alhora destaquen el suport que estan rebent per part del consistori. A més, han anunciat accions conjuntes com anar cada dia al matí vestits de negre per fer-se sentir amb xiulets, flautes, cassoles...


 

 
Comentaris

envia el comentari