L'Àrea Metropolitana obre la convocatòria de subvencions per a bicicletes elèctriques

Aquesta acció té per objectiu donar suport a un canvi en la mobilitat, cap a un model on la bicicleta sigui un mode de transport habitual
Les bicicletes que es poden beneficiar d'aquesta subvenció han de ser noves
Les bicicletes que es poden beneficiar d'aquesta subvenció han de ser noves | David Marcu (Unsplash.com)

 

L'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) destinarà a la convocatòria de 2018 la quantitat de 250.000 euros, concedint a cada persona una subvenció fixa de 250 € per la compra d'una bicicleta elèctrica. El preu màxim de venda al públic d'una bicicleta elèctrica que opti a aquesta subvenció serà de 1.350 € (IVA inclòs, i abans d'aplicar la subvenció).

 

Les bicicletes elèctriques subvencionables seran tipus urbanes, amb assistència a la pedalada i un equipament estàndard. Aquestes bicicletes compliran amb les següents condicions:


 

  • Motor elèctric de potència no superior a 250W
  • Autonomia d'aproximadament 50km
  • La bateria serà de liti
  • Les bicicletes s'ajustaran a la directiva europea 2002/24/CE del 18 de març de 2002 i la norma UNE EN 15194:2009+A1
  • Garantia mínima de dos anys
  • Les bicicletes seran identificades pel seu número de bastidor, el número de sèrie de la bateria i el del motor
  • Les bicicletes hauran de portar una etiqueta identificativa amb el logo de l'AMB, en la forma que l'AMB determini en el seu moment. Aquesta etiqueta identificativa serà a càrrec de l'entitat col·laboradora

A qui va dirigit

 

Es podran beneficiariar d'aquesta subvenció les persones físiques que resideixin a qualsevol dels 36 municipis de l'AMB. També hi podran accedir les persones jurídiques públiques o privades que tinguin un centre de treball en un municipi de l'AMB. Les persones físiques podran accedir a una sola compra subvencionada d'una bicicleta elèctrica. Les persones jurídiques podran accedir a una compra subvencionada màxima de 5 bicicletes elèctriques, amb independència del nombre de centres de treball a l'AMB.


 

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de desembre de 2018. El termini de presentació finalitzarà abans si s'exhaureix la quantia total màxima establerta per aquesta convocatòria, que és de 250 mil euros.

Requisits

 

Les bicicletes adquirides hauran de ser noves i comprades en algun dels comerços adherits com a entitat col·laboradora de l'AMB (Llistat comerços col·laboradors)

 

A Cerdanyola del Vallès participa el comerç EBIKE.CAT (carrer d'Anselm Clavé, 22 local 1-A).
Comentaris

envia el comentari