L'Ajuntament dona explicacions a l'acumulació d'herbes als carrers de la ciutat

El veïnat s'ha queixat en xarxes socials de l'estat de la vegetació urbana
 
 
Imatge dels arbres a Cerdanyola publicada al grup de Facebook No eres de Cerdanyola si...
Imatge dels arbres a Cerdanyola publicada al grup de Facebook No eres de Cerdanyola si... | Antonio Escabias

 
 

En les darreres setmanes, l'acumulació d'herbes i el creixement de la vegetació als carrers de Cerdanyola del Vallès ha estat motiu de queixa del veïnat. Davant la situació, l'Ajuntament de la ciutat ha explicat que el motiu és l'erradicació de l'ús d'herbicides en les plantes del municipi.

 

Al Ple Municipal del mes de març de 2017, el plenari va aprovar per unanimitat erradicar d'ús de l'herbicida Glifosat a tota la ciutat. La mesura es va aplicar i actualment no es fan servir els anomenats agrotòxics. El Glifosat en concret, tot i utilitzar-se tradicionalment a països de la Unió Europea, ha estat decretat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com a potencialment cancerigen per als humans i animals.


 

En aquest sentit, l'Ajuntament informa en una nota de premsa que l'erradicació de l'herbicida comporta que la retirada d'herbes s'hagi de fer amb mètodes manuals. "Després d'un any de pluges com el que hem viscut i la falta de personal està evitant el correcte control de les herbes. El servei de jardineria està actuant amb els efectius disponibles per tal de millorar la situació i des del servei de Medi Ambient s'estan estudiant mètodes no agressius pel medi ambient i que permetin augmentar l'eficàcia", assegura el consistori.