La CUP, Compromís per Cerdanyola i l'Assemblea de Joves Independentistes criden a seguir la vaga

Ho han fet en un comunicat conjunt
Cerdanyolencs tallant la N-150, entrada a Cerdanyola des de la C-58
Cerdanyolencs tallant la N-150, entrada a Cerdanyola des de la C-58 | H. Rodríguez

 

La CUP, Compromís per Cerdanyola (CxC) i l'Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola (AJIC) han fet una crida a seguir la vaga general del 8 de novembre a Cerdanyola.

 

En un comunicat, les tres formacions indiquen que és un vaga "per la democràcia i contra la represió". Per aquest motiu criden a tots els cerdanyolencs i en especial a les "classes populars" a no assistir als centres de treball ni estudi, ja que, segons afirmen, "els motius pels quals cal aturar el país fent vaga són molts (...) i la defensa de les conquestes democràtiques i socials és un deure de les persones treballadores i les classes populars"


 

 

Comunicat sencer

 

El dimecres 8 de novembre el poble català està cridat a una vaga general en defensa dels drets democràtics i les llibertats. En l'actual context en què l'Estat espanyol està portant a terme una campanya repressiva sense miraments contra les institucions i el poble de Catalunya, no podem més que respondre des de la mobilització i la desobediència civil. És per això que ens sumem a la convocatòria de vaga i animem a totes les persones a sumar-se als piquets informatius i les accions de protesta que tindran lloc a Cerdanyola i als centres de treball d'arreu.

 

Són molts els motius pels quals cal aturar el país fent vaga. Des que es va iniciar l’escalada repressiva del govern i els poders de l'Estat contra la convocatòria del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre moltes han estat les agressions que hem patit. Hem vist atacats drets bàsics en democràcia com són la llibertat d'expressió, amb intervencions a impremtes i diaris, la confiscació de cartelleria, la prohibició d'actes, la retirada de banderes, etc. I hem patit una violència policial massiva i indiscriminada durant la votació de l'1 d'octubre portada a terme per les forces d'ocupació destinades al nostre territori.


 

Darrerament, hem presenciat com l'Estat espanyol ha creuat noves línies vermelles. El cop d'estat portat a terme contra Catalunya i les seves institucions (mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució del 78) suposa un nou intent d’acabar amb l'autogovern que tant ens va costar aconseguir. En els últims dies, l'empresonament de diversos membres del govern legítim de Catalunya i de persones significades dels moviments socials, com són en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart, ha posat de manifest l'existència de presos polítics en les presons espanyoles; empresonaments per raons ideològiques que, d'altra banda, fa anys que es porten a terme contra activistes d'esquerres de diferents sensibilitats.

 

La defensa de les conquestes democràtiques i socials és un deure de les persones treballadores i les classes populars. És moment de respondre amb serenitat i fermesa per demostrar la força de la gent treballadora i el poble.


 

El pròxim dimecres 8 de novembre ningú al centre de treball o estudis, totes i tots al carrer!

 

Cerdanyola del Vallès, 7 de novembre de 2017

 
Comentaris

envia el comentari