Els cerdanyolencs donen 93 tones de roba usada durant el primer semestre de 2018

La Humana Fundació Pueblo para Pueblo recupera 194.200 peces de roba usada durant el primer semestre a la ciutat

 

Persona treballant a la planta on es classifica la roba
Persona treballant a la planta on es classifica la roba | Cerdanyola.info

Durant el primer semestre de 2018, Humana Fundación Pueblo para Pueblo recupera 194.200 peces de roba usada de Cerdanyola del Vallès que es destinaran a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia i també d'ajuda local. Humana és una organització que des del 1987, promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil.

.

Un total de 93.859 kg de tèxtil usats pels cerdanyolecs als quals Humana donarà una segona oportunitat introduïnt-les de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge. Durant tot l'any 2017, es van recuperar un total de 200 tones de roba que van vestir a centenars de persones. 


 

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. 

 

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Les peces tractades a la planta van destinades a les botigues de moda sostenible d'Humana a Catalunya i l'altre, s'exporta a Àfrica on és venut a preus de mercat per generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.