Cerdanyola suma sis mesos de baixada de l'atur

L'atur segueix baixant a Cerdanyola
L'atur segueix baixant a Cerdanyola | Artur Ribera

 

  

Sis mesos en positiu. Mig any de baixada de l'atur a Cerdanyola del Vallès. Des que va començar l'any 2018, el nombre d'aturats a la ciutat ha disminuït en 311 persones. El més notori de l'evolució de l'atur a Cerdanyola és la constant baixada de la xifra total després que els últims sis mesos de l'any 2017 es caracteritzessin pels alts i baixos.

 

 

Les dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, referents al mes de juny, senyalen que a Cerdanyola hi ha 2.454 persones registrades a l'atur. Després de registrar la baixada més gran de l'any entre els mesos d'abril i maig, en 132 persones, en els últims dos mesos la disminució ha estat de 62 persones.


 

Abans que arribi l'efecte estacional amb una previsible pujada de l'atur al mes d'agost, les xifres no arribaran a les registrades fa un any. En el mes de juny de 2017, el total d'aturats era de 2.707 persones, 253 més. A l'agost de l'any passat, el nombre d'aturats va experimentar un repunt típic en aquesta època de l'any. Amb les dades del setembre, la xifra va tornar a baixar per començar una estabilitat que es va trencar amb l'arribada del 2018. Des del mes de gener, com es pot comprovar visualment en el gràfic inferior, el nombre d'aturats registrats ha baixat de forma constant.

 

 

 

 

 

Per sota dels nivells de la comarca

 

Mantenint la tendència a la baixa, taxa d'atur a Cerdanyola segueix per sota de la mitja del Vallès Occidental. Mentre que la taxa cerdanyolenca se situa en un 9,40%, sent una de les 15 ciutats de l'Estat amb la taxa d'atur més baixa, la comarca s'estableix en un 11,7%. 

 

La tendència de reducció de l'atur és comú entre els municipis del Vallès Occidental. Només Castellbisbal i Polinyà han augmentat el seu total de persones registrades a l'atur. La baixada més gran l'ha protagonitzat Terrasa, amb 543 aturats menys, però mantenint-se amb una de les taxes d'atur més altes de la comarca (13,3%). En la mateixa línia, Sabadell i Rubí segueixen amb les baixades més grans però amb les taxes més altes per sobre del 13%.