Cerdanyola posa en marxa el Servei d'Emergència 24 h per a dones

El CIARD de Cerdanyola incorpora un servei d'emergència per a dones i d'atenció als infants
La regidora Elvi Vila i la tècnica del CIARD, Clara, durant la roda de premsa a La Caseta
La regidora Elvi Vila i la tècnica del CIARD, Clara, durant la roda de premsa a La Caseta | Mónica García

 

El Centre d'Informació, Atenció i Recursos per a Dones de Cerdanyola del Vallès (CIARD), més conegut com La Caseta, incorpora, coincidint amb el seu canvi d'imatge pública, nous serveis que completen les tasques d'assessorament i atenció a les dones del municipi.

 

En concret, es tracta d'un servei d'emergència 24 h coordinat amb els cossos policials, un servei d'atenció als infants en situació de conflicte i violència, l'ampliació de l'atenció personalitzada durant els matins. Tot això, treballant en conjunt amb l'ONG El Safareig, el Grup de Dones Feministes de Cerdanyola que ofereix servei d'assessorament.


 

Servei d'emergència i acompanyament 24 h

 

Segons va explicar la regidora de Serveis Social, Elvi Vila, en una roda de premsa celebrada a La Caseta el 12 d'abril, l'activitat del CIARD es reforça amb la posada en marxa d'un Servei d'Emergència durant tot el dia per a dones en situació de maltractament i agressions. El procediment consisteix en donar prioritat a l'acompanyament.

  

 

 

D'aquesta forma, un cop la víctima ha denunciat l'agressió davant els cossos policials, aquests truquen a una persona en guàrdia de El Safareig que acompanyarà a la víctima en diferents situacions com haver de passar la nit fora del seu domicili, on viuria l'agressor, tractar amb els infants o anar a l'hospital. Per denunciar, les víctimes poden trucar als telèfons d'urgències de Policia Local - 092 - o de Mossos d'Esquadra - 088 -.


 

Tot i que des del CIARD asseguren no treballar amb dades concretes sobre els casos de maltractament o agressions registrats a la ciutat, donada la dificultat de comptabilitzar-les, la regidora Vila destaca que Cerdanyola no és un municipi amb casos continus de violència de gènere.

 

 

Més hores d'atenció i inclusió dels infants

 

Un altre objectiu que es compleix amb les novetats que presenta el CIARD és oferir un espai d'atenció als fills i filles de les víctimes de violència. Tenint en compte, van explicar en roda de premsa, que els infants també poden acabar patint "danys col·laterals". 

Per una altra banda, les dones que precisin d'una atenció i assessorament personalitzat, podran comptar amb el suport de les professionals de El Safareig. Així, l'horari d'informació, atenció i acollida serà de dilluns a divendres de 10 a 13 h. La Caseta compta també amb el treball d'atenció de tècniques de l'Ajuntament de Cerdanyola.


 

A partir d'aquesta setmana, es distribuiran per diferents punts de la ciutat fulletons amb la informació sobre els serveis que ofereix el Centre, que també actua com a espai de trobada de dones i entitats feministes i/o LGTBIQ. A més, també es repartirà un petit llibret amb els números de telèfon que poden ser d'interès per a dones en perill o en situació de violència.

 

Targeta de Serveis del CIARD
Targeta de Serveis del CIARD | CIARD

 
Comentaris

envia el comentari