Cerdanyola, onzena ciutat catalana amb l'habitatge més car

El preu de l'habitatge va tocar fons a Cerdanyola el 2015, amb 1.602 euros per metre quadrat
El preu de l'habitatge va tocar fons a Cerdanyola el 2015, amb 1.602 euros per metre quadrat | Laia TR

[A sota, gràfics amb xifres] Cerdanyola és l'onzena ciutat catalana de més de 25.000 habitants amb el preu de l'habitatge de compra més car, segons dades del 2017 publicades pel Ministeri de Foment. La ciutat va tancar l'any amb un preu de 1.808 euros cada metre quadrat, el que va suposar un increment pròxim al 6% respecte al 2016. Aquest increment s'ha de sumar a la pujada encara més important dels preus del lloguer, el que fan cada vegada més car viure a Cerdanyola i a tota l'Àrea Metropolitana en general.


 

El preu de l'habitatge va tocar fons a Cerdanyola el 2015, amb 1.602 euros per metre quadrat, un 40% menys que el 2008, quan es va tocar sostre amb 2.800 euros/metre quadrat. En els últims quatre anys, el preu a Cerdanyola ha pujat un 11%. Aquesta xifra se situa força per sota dels increments d'altres ciutats com Sant Cugat o Barcelona, que des del 2014 han tingut una pujada del preu de l'habitatge del voltant del 30%. De fet, Cerdanyola està entre les que menys ha incrementat el preu.

 

Entre les ciutats del voltant, el preu de Cerdanyola està molt per sota de Sant Cugat i Barcelona, però per sobre de Ripollet, Rubí, Terrassa i Sabadell. Tot i això, Cerdanyola se situa per sota de la mitjana catalana, que és de 1.871 euros/metre quadrat. No obstant, viure a Cerdanyola és més de dues vegades més barat que fer-ho a Tortosa, la ciutat amb l'habitatge més econòmic. En canvi, és gairebé la meitat de barat que fer-ho a Sant Cugat, la ciutat més cara.
Comentaris

envia el comentari