Cerdanyola es mulla un any més per l'esclerosi múltiple

A l'acte hi han participat diversos polítics cerdanyolencs
Els polítics de la ciutat han volgut contribuir en aquest acte solidari
Els polítics de la ciutat han volgut contribuir en aquest acte solidari | Marcos Nevado

Les piscines de Cerdanyola han acollit durant tot el matí del 8 de juliol la 25a edició del "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple". En aquesta activitat, els cerdanyolencs han saltat a l'aigua per col·laborar amb la Fundació Esclerosi Múltiple.

 

Totes les piscines de la ciutat (Guiera, Turonet, SAF-UAB, Can Xarau, Bosc Tancat i Montflorit) han fet un salt conjunt a l'aigua a les 12 del migdia per visibilitzar aquesta malaltia que afecta també a nens i nenes.

 

 

Entre els polítics que s'han apropat a la piscina de Can Xarau, s'ha pogut veure a l'alcalde Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), Carlos Cordón (PSC), Helena Solà (ERC), Pau Ortolà (C's), Náyade López (ICV-EUiA) i les seves famílies, que els han acompanyat.


 

Per què se celebra el "Mulla't"?

 

La iniciativa treballa aquest any per donar visibilitat a l'esclerosi múltiple infantil. Entre un 3 i un 10% de les persones que es diagnostiquen cada any són nens i nenes. L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina és una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.


 

A tot Catalunya, més de 600 piscines han organitzat un salt conjunt a l'aigua en el que han participat unes 100.000 persones.

 

Les families s'han pogut remullar durant tot el matí
Les families s'han pogut remullar durant tot el matí | Marcos Nevado

 

 
Comentaris

envia el comentari