Centenars de cerdanyolencs es manifesten durant el Dia Internacional de la Dona

Centenars de cerdanyolencs concentrats davant de l'Ajuntament
Centenars de cerdanyolencs concentrats davant de l'Ajuntament | Mónica García

El Dia de la Dona a Cerdanyola va estar marcat per la concentració de les 12 h del 8 març en senyal de suport a la Vaga Feminista i de rebuig a les desigualtats. A l'hora prevista, centenars de veïns i veïnes de Cerdanyola, al voltant dels 300, es van concentrar davant l'Ajuntament.

 

L'acte va comptar amb el suport dels sindicats CCOO i UGT i amb l'organització del Comitè de Vaga del 8 de març. Així, els sindicats van fer una lectura d'un manifest conjunt en el qual van demanar l'extinció de les desigualtats laborals entre homes i dones, amb especial incidència en la bretxa salarial. També van exigir eliminar l'assetjament laboral i la posada en valor de les tasques de cura.


 

Tot seguit, el Comitè de Vaga de Cerdanyola del Vallès, impulsat pel grup feminista i anticapitalista La Figa Rebel, va llegir un manifest en el qual van exigir el respecte envers les dones i l'equiparació de drets, també posant en focus en la situació de les treballadores de l'àmbit domèstic. En el seu discurs, entre altres aspectes, el comitè va ressaltar el paper de l'escola. En aquest sentit, van reivindicar l'escola pública i sense presència de la religió, exigint que s'elimini el finançament a les confessions religioses.

  

  

 

 

 

Un cop finalitzats els parlaments, el comitè va demanar fer un minut de silenci en memòria de les dones víctimes de la violència masclista. L'acte va anar acompanyat d'una penjada de cartells i davantals a la plaça de l'Abat Oliba. Tot aquell que volgués podia deixar el seu missatge penjat en uns cordills instal·lats a la plaça.


 

Ja a la tarda, veïns i veïnes de Cerdanyola van tornar a sortir al carrer per completar el recorregut de la marxa des de la plaça de l'Abat Oliba fins a l'estació de RENFE. Un cop allà, la manifestació es va dissoldre per assistir a la manifestació unitària al centre de Barcelona. A més, durant tot el dia, diversos establiments comercials de la ciutat van donar suport a la jornada de vaga mostrant cartells que reconeixien l'adhesió explícita a la Vaga General Feminista.

 

Tot seguit, les imatges del Dia de  la Dona a Cerdanyola. 

 

 

 

Cartell en suport de la Vaga Feminista en un establiment del carrer de Sant Ramón
Cartell en suport de la Vaga Feminista en un establiment del carrer de Sant Ramón | Mónica García

 

Un dels davantals penjats a la plaça de l'Abat Oliba
Un dels davantals penjats a la plaça de l'Abat Oliba | Mónica García

 

Alguns dels cartells que es van penjar a la plaça de l'Abat Oliba
Alguns dels cartells que es van penjar a la plaça de l'Abat Oliba | Mónica García

 

 
Comentaris

envia el comentari