La bandera multicolor oneja davant l'Ajuntament pel Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia

 

La bandera multicolor hissada davant l'Ajuntament de Cerdanyola
La bandera multicolor hissada davant l'Ajuntament de Cerdanyola | Mónica García

 

La bandera multicolor onejarà durant tot el 17 de maig davant l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El motiu? El Dia Internacional contra la LGTBIQfòbia. La iniciativa del consistori pretén mostrar reconeixement i solidaritat a totes les persones que han patit discriminació, violència i/o persecució per la seva identitat, orientació sexual i/o expressió de gènere, a més de recordar que cal donar resposta a aquest tipus de situacions.

 

El 17 de maig es va adoptar com a Dia Internacional de la lluita contra la lesbofòbia i gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia quan l'any 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns mentals. La bandera multicolor simbolitza l'alliberament LGTBIQ i la seva hissada a l'edifici de l'Ajuntament pretén, a més, "condemnar les actituds de rebuig, de perjudici i hostilitat contra les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer i apostar pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural".


 

Des del consistori recorden les polítiques LGTBIQ amb les quals treballa l'Ajuntament cerdanyolenc. Des del juny de l'any 2016, Cerdanyola forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI, que té l'objectiu de treballar una estratègia conjunta de desenvolupament de les polítiques públiques adreçades a la igualtat i l'erradicació de la LGTBIQfòbia.