Ampli seguiment de la Marxa Feminista #SomHistòria

La marxa va comptar amb actuació de Batúcamela i Les Pasquines amb presència de dones d'edats diverses
Dones cerdanyolenques amb pancartes durant la Marxa Feminista
Dones cerdanyolenques amb pancartes durant la Marxa Feminista | Mónica García

L'acte central pel Dia de la Dona a Cerdanyola del Vallès es va completar amb la Marxa Feminista sota el lema #SomHistòria. La desfilada va recórrer part del centre de la ciutat per acabar amb la lectura del manifest davant l'Ajuntament.

 

A diferència de la resta de mobilitzacions convocades amb motiu del Dia de la Dona i la Vaga Feminista del 8 de març, la Comissió del 8 març de Cerdanyola va decidir celebrar l'acte central un dia abans, el 7 de març, per donar llibertat a les dones que vulguin fer vaga durant el Dia Internacional de la Dona. Així, abans que comencés la marxa, la Comissió va repartir llaços de color lila i pancartes amb imatges de dones històriques com Montserrat RoigSimone de Beauvoir.


 

La desfilada va anar presidida per un grup de dones grans que, amb les pancartes penjades del coll, van obrir pas a la resta de manifestants. Entre les dones, homes, nens i nenes que s'hi van sumar a la marxa, el grup de batucada cerdanyolenc Batúcamela va posar el punt musical a la mobilització.

  

  

 

 

Un cop el grup va arribar a la plaça de l'Abat Oliba, dalt de l'escenari instal·lat per l'acte hi esperava el grup musical i de poesia Les Pasquines. Després de l'actuació, diferents membres de la Comissió del 8 de març van llegir el manifest que anima a les dones a participar d'una vaga "que va més enllà del món laboral". A més, el manifest va rebutjar el patriarcat i va demanar l'entrada del feminisme en "els pobles i ciutats" per lluitar contra les desigualtats.


 

Tot seguit pots veure alguns moments de l'acte central de la commemoració del Dia de la Dona a Cerdanyola del Vallès.

 

L'inici de la Marxa #SomHistòria. 

 

 

Moment de l'actuació de Les Pasquines davant l'Ajuntament de Cerdanyola, del qual penjava una pancarta en suport a la Vaga General Feminista del 8 de març.

Instant de l'actuació de Les Pasquines davant l'Ajuntament
Instant de l'actuació de Les Pasquines davant l'Ajuntament | Mónica García

 

El balcó de l'Ajuntament de Cerdanyola amb la pancarta en suport a la vaga
El balcó de l'Ajuntament de Cerdanyola amb la pancarta en suport a la vaga | Mónica García

 

 
Comentaris

envia el comentari