Cerdanyola no s'atura a l'estiu amb programes d'activitats per a totes les edats

Petits, adolescents, adults i grans podran escollir entre les activitats programades per aquest estiu a la ciutat

 

Les piscines municipals d'estiu ja estan obertes a tothom
Les piscines municipals d'estiu ja estan obertes a tothom | Lali Puig

 

Amb l’estiu arriben les vacances i, per tant, els canvis de rutines. Així, les activitats populars també s’adapten als dies de calor i als canvis en el dia a dia. Entre els mesos de juliol i setembre, Cerdanyola del Vallès acollirà casals d’estiu, actes culturals i un programa dedicat especialment a la gent gran. Els més petits, que ja han començat les vacances d’estiu, participaran fins al 27 de juliol en els Casals municipals. 

 

A més de visitar i jugar a la piscina del Bosc Tancat, els nens i nenes que participin en els Casals Municipals faran, els infants de P3 a 1r de primària, Jocs Coopertius i multisport, Espai natural, Experimentació i ciència, Expressió i Sentits. Per als més grans, s’han programat activitats de Dinàmica esportiva, Natura i Medi Ambient, Laboratori i ciència i un Espai de creació.


 

Pel que fa als adolescents de 12 a 16 anys, formaran part, també fins al 27 de juliol, de l’Estiu Jove amb una sortida de dos dies a una casa de colònies, al Mar aventura de Calella, a la platja i a la piscina. A més, també se celebra el Casal de Lleure adaptat +12, per a adolescents i joves amb necessitats educatives especials.

 

La Biblioteca Central també prepara activitats estiuenques pels adolescents. La primera d’elles consisteix en un taller d’escriptura creativa per a joves: Storylab. El taller es farà dimarts 11 i dijous 13 de juliol de 10 h a 12 h del matí. La segona opció és un Taller de Rap i serà el dimarts 10 de juliol a les 18 h.


 

L'última proposta de taller s'anomena "Improvisacions mòbils" i consisteix en, a partir d'un text que t'agradi, s'aprendrà en transformar-lo en cinema fins a fer un curt. Serà el dimarts 17 i el dijous 19 de juliol a les 18 h i està adreçat als joves entre 12 a 18 anys. 

 

La Biblioteca acull diverses exposicions de novel·la juvenil "La novel·la més jove", visitable fins al 31 d'agost i "Underground: la imaginació emancipada” i es podrà veure fins al 21 de juliol. A la vegada, s'obra la 5a convocatòria del concurs de Booktrailers pel públic d'entre 14 i 18 anys. 

 

 

 

 

 

L’estiu és gran i musical

 

Aquest estiu també tindrà la gent gran com a protagonista. En el marc del programa ‘L’estiu és gran’, s’han organitzat activitats durant tot el mes de juliol. Es faran excursions, visites a museus, un cicle de cinema i ball a la fresca, entre altres.


 

El dia 13 de de juliol, Cerdanyola formarà part de la 9a jornada ‘La vinya i el vi a Collserola’ amb una visita nocturna teatralitzada al Museu i al Poblat de Ca n’Oliver. Es tracta d’una jornada en la qual participen tots els municipis del parc de Collserola. A més, la tradició i la cultura  seguiran el 15 de juliol amb l’actuació del Grup d’Havaneres de l’Empordanet i el Grup d’Havaneres Els Cremats en la Nit d’Havaneres de Cerdanyola.

 

Dirigit a un públic molt divers, el Festival de Curtmetratges Internacional Fantosfreak tornarà, del 16 al 20 de juliol, al Parc del Turonet per acollir la mostra i concurs de curtmetratges de gènere fantàstic i freak. Enguany participaran 44 produccions amb tres categories de premis amb dotació econòmica.