Toni Morral: “Hem d’aconseguir que l’aportació de Cerdanyola sigui important per guanyar el 21D”

Al voltant d’un centenar de persones omplen el local de l’Associació de Veïns de Sant Ramón en la presentació de campanya de Junts per Catalunya amb Toni Morral, que crida a la ciutadania a involucrar-se
El local de l'Associació de Veïns del barri de Sant Ramón va quedar petit durant l'acte de presentació de campanya de Junts per Catalunya
El local de l'Associació de Veïns del barri de Sant Ramón va quedar petit durant l'acte de presentació de campanya de Junts per Catalunya | Jordi Tardós

 

Cadires plenes, gent dempeus i un bon grapat de llaços grocs a la solapa han omplert el local de l’Associació de Veïns del barri de Sant Ramon en la presentació de campanya de Junts per Catalunya a Cerdanyola del Vallès pel pròxim 21-D.

 

 

L’acte, que tenia l'objectiu d'organitzar la campanya a nivell local, ha comptat amb el parlament de l’exalcalde de la vila i candidat número 18 per Barcelona Toni Morral. L'històric membre d’Iniciativa ha fet una crida als cerdanyolencs i a les cerdanyolenques a involucrar-se en la campanya "per aconseguir que l’aportació de Cerdanyola sigui important per poder guanyar el 21-D”. Durant la presentació també s'ha avançat als assistents que el pròxim 12 de desembre els tres partits independentistes celebraran un acte de manera conjunta a Bellaterra, i que es proposarà fer una taula de comunicació per treballar plegats a nivell local.


 

 

Abans de començar, assistents deixaven anar algun comentari de cansament de campanya, i pronosticaven la duresa de la campanya que s’iniciarà dilluns 4 de desembre a mitjanit. Entre el públic, congregat dimecres 29 de novembre al vespre, algú es confonia parlant i deia Junts pel Sí enlloc de Junts per Catalunya.

 

 

L’acte ha estat presentat per Gerard Sesé, músic cerdanyolenc i periodista de directe.cat, i ha començat amb la projecció del discurs de Puigdemont a Bruges de dissabte 25 de novembre, en què es presentava la llista que el President cessat encapçalarà el 21D, Junts per Catalunya. Morral va assistir a aquesta presentació, i en resposta a preguntes posteriors del públic, ha explicat que va veure el President “molt fort i amb les idees molt clares”.


 

 

Precisament sobre la presentació de la candidatura, Sesé ha volgut destacar que fins i tot "l’estètica com els colors del disseny del material gràfic de la campanya, tant comentats per recordar a la imatge de partit que utilitzen altres formacions", busquen mostrar aquesta "transversalitat que Morral, un dels membres fundadors d’ICV, encarna".

 

 

Sesé: “Morral ha demostrat que els objectius passen per davant dels colors polítics”

 

Sesé també ha remarcat que Morral “ha demostrat que els objectius passen per davant dels colors polítics, i aquest moment polític així ho requereix”. Alhora, el músic també ha volgut destacar el càrrec que l’exalcalde ocupa en el Secretariat Nacional de l’ANC i el treball d’activisme voluntari que fa a aquesta organització i a Òmnium.


 

 

Al llarg del seu discurs, Morral ha explicat com va defensar fins al final "la conformació d’una llista unitària en forma d’agrupació d’electors que finalment no ha pogut materialitzar-se" i, eventualment i per sorpresa, va ser trucat personalment per Puigdemont per formar part de la "llista del President", llista que defineix com a "transversal, plural i diversa". 

 

 

Els tres objectius principals que Morral s’ha fixat de cara al 21D, en clau local, han estat: que les tres candidatures independentistes aquest cop sí que suminla meitat mes u dels vots, que la llista del President sigui la llista guanyadora i que a Cerdanyola, Junts per Catalunya obtingui uns resultats per sobre de la mitjana de país.

Morral: “Fins i tot portar un llaç groc passa a ser subversiu”

L'exalcalde de Cerdanyola Toni Morral durant el discurs de presentació de campanya de Junts per Catalunya per les eleccions del 21D, per les quals concorrerà com a número 18 per Barcelona
L'exalcalde de Cerdanyola Toni Morral durant el discurs de presentació de campanya de Junts per Catalunya per les eleccions del 21D, per les quals concorrerà com a número 18 per Barcelona | Jordi Tardós

 

Durant l’acte, Morral també ha volgut destacar “l’excepcionalitat dels comicis imposats”, que “per als republicans en cap cas són en clau autonòmica” i que han de servir per “restituir el President legítim a l’exili”, en la línia que defensa Junts per Catalunya. Sobre la legitimitat o no dels comicis del 21D, Morral ha declarat que “aquestes eleccions òbviament no són legítimes, perquè les ha convocat Rajoy quan correspondria que les convoqués el President Puigdemont, però que les secunden –en lògica de plebiscit– perquè “a nosaltres les urnes no ens han de fer por”.


 

 

Un altre dels eixos vertebradors del míting de Morral ha estat la denúncia de la repressió i la necessitat de “convertir aquesta repressió en esperança, així com l’autoritarisme en democràcia”. Sobre la repressió, Morral ha denunciat que “no només és la de les porres de l’1 d’octubre, sinó que han obert totes les portes de repressió possible, fins i tot portar un llaç groc al final passa a ser subversiu”.

 

 

Morral: “No és moment de debatre sobre menjadors escolars”

 

Fent referència implícita a l’ús reiterat que Ciutadans fa en els seus discursos dels menjadors escolars, Morral ha volgut destacar que les eleccions del 21D “estan molt per sobre del programa electoral o d’unes eleccions normals”, i que ”no hem de deixar que el relat de les autonòmiques ens guanyi”, recordant en tot moment “el Govern a la presó i a l’exili”. En aquesta línia, Morral ha plantejat els pròxims comicis entre la disjuntiva “o republicans o monàrquics”.


 

 

Sobre l’escenari post-electoral, Morral ha afirmat que la intenció de Junts per Catalunya és “seguir a partir d’allà on ens van deixar [...] després de la declaració de la República que va quedar només en declaració” però amb la “lliçó apresa, sabent que caldrà molta fortalesa no només institucional sinó també social”, destacant el “caire col·lectiu del compromís de la construcció de les estructures d’Estat” i la grandària del repte.


 

Cerca de voluntaris per campanya

 

Pel que fa a l’objectiu concret de l’acte de dimecres, més enllà de presentar la candidatura ha estat “organitzar la campanya de Junts per Catalunya a nivell local”, ja que “és una candidatura que no té l’estructura que altres partits tenen al darrere”, segons ha declarat Morral. És per això que durant la presentació s’ha repartit als assistents una butlleta per inscriure’s com a voluntaris, ja fos per a fer campanya al carrer, per a penjar cartells o per a fer d’Interventor o Apoderat el 21-D, coordinant-se per un canal de WhatsApp/Telegram.


 

 

En declaracions a la premsa, el portaveu del grup municipal del PDeCAT Josep Grau ha explicat com "la gent que estava interessada en fer aquesta llista transversal ens vam reunir i vam crear un comitè per començar a dissenyar la campanya electoral”, i a dia d'avui pràcticament ja el tenen perfilat, amb espais i publicitat electoral reservada, cedida per el PDeCAT.

 

 

Al final de l’acte els líders han convidat a assistir al dinar popular "per la llibertat", organitzat pel pròxim diumenge 3 de desembre i s’han recollit dades dels voluntaris per “donar suport a la llista del President”. 

 

 
Comentaris

envia el comentari