El Sopar Groc a Cerdanyola reclama la llibertat amb els familiars dels presos polítics

La dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, i el germà de Clara Ponsatí, Oriol Ponsatí, van assistir al Sopar Groc de Cerdanyola

 

 

El Sopar Groc es va celebrar als Pinetons de Fontetes
El Sopar Groc es va celebrar als Pinetons de Fontetes | Mónica García

 

Cerdanyola del Vallès va acollir, el 6 de juliol, el seu primer Sopar Groc comptant amb el suport de quinze entitats i partits polítics i la presència de familiars dels presos polítics. Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, i Oriol Ponsatí, germà de Clara Ponsatí, van assistir a un sopar que, només amb la recaptació dels diners del preu del menú, va col·lectar al voltant de 4.500 euros en favor de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), creada per les famílies dels consellers i líders independentistes a la presó o a l'exili. 


 

"La situació de vuit mesos de presó és molt dura", explicava LauraMasvidal. El seu marit, Joaquim Forn, es troba l'espera de ser traslladat a una presó catalana des de Madrid. L'apropament dels presos polítics a centres penitenciaris catalans ha despertat l'alegria de l'independentisme, però Masvidal posa en relleu que es tracta d'un tràmit penitenciari més: "Sembla que la gent estigui contenta perquè els tindrem més a prop, però no deixa de ser una presó a la qual ens haurem d'acostumar i tot plegat suposa una nova adaptació i un nou trasbals per les famílies. No deixem de parlar de presó. Que això sigui una notícia quan només és un tràmit més, no em sembla just. Simplement és un dret. Parlar de justícia és parlar de llibertat".


 

Per la seva banda, Oriol Ponsatí recorda la situació de la seva germana Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia on treballa a la universitat de Saint Andrews: "La Clara està a l'espera del judici d'extradició que comença el 30 de juliol i les perspectives són incertes. La Clara està al seu entorn perquè està treballant on ho feia abans i des d'aquest punt de vista està en una situació millor que qualsevol dels altres exiliats i, per descomptat, dels que estan a la presó".

 

Durant el sopar, al qual van assistir al voltant de 300 persones, va actuar el grup cerdanyolenc Cronopios i es va fer recaptació de fons entre els assistents també en favor de l'ACDC.

 

Laura Masvidal i Oriol Ponsatí durant els seus parlaments al Sopar Groc de Cerdanyola
Laura Masvidal i Oriol Ponsatí durant els seus parlaments al Sopar Groc de Cerdanyola | PDeCAT