Primàries Cerdanyola cau de la cursa electoral per les municipals

La vessant cerdanyolenca de Primàries Catalunya ho ha confirmat en un comunicat
Els membres de l'ANC de Cerdanyola durant la roda de premsa de presentació de les Primàries | Mónica García

 

L'organització de Primàries Cerdanyola ha comunicat als seus inscrits que la plataforma abandona la cursa de les eleccions municipals del maig del 2019 a Cerdanyola del Vallès. En un comunicat emès avui, dia 19 de febrer a les 7 h, expliquen els motius que han dut a la potencial formació política a prendre la decisió. Encara que asseguren que tot i que Primàries Cerdanyola és "el procés que més persones ha aglutinat a la ciutat", el nombre d'inscrits no és suficient per tirar endavant una campanya electoral que tingui la capacitat per complir els objectius que van marcar-se en un principi. A més, l'escrit també fa referència a la poca quantitat de candidats a ser membres de la llista que es presentaria a les eleccions municipals.

 

Així, per bé que al comunicat es valora positivament el fet d'haver aconseguit sumar al projecte 378 cerdanyolencs i cerdanyolenques, l'organització reconeix no estar satisfeta. Primer, perquè només tres persones s'han proposat com a candidates i, com s'assegura a l'escrit emès per 'Primàries', "amb tres persones es competeix pel lideratge, no per ordenar una llista". Segon, perquè d'aquestes 378 persones que s'han presentat, "menys de la meitat han estat veritablement actives" i el Comitè Local està format per un nombre de membres insuficient per poder realitzar les feines requerides.

 

"Tenim dubtes raonables que la nostra candidatura pogués aconseguir una alcaldia republicana". El grup admet que no ha aconseguit atraure a tots els descontents amb el mandat de Carles Escolà i també que no ha pogut teixir relacions profitoses ni fer pactes amb les forces independentistes i sobiranistes.

 

Primàries Catalunya és una iniciativa que es va encetar a molts municipis catalans amb tres objectius: aprofundir en la regeneració democràtica, aconseguir alcaldies republicanes i sobiranistes, a més d'implantar el mandat de l'1 d'octubre. En molts d'aquests municipis, la plataforma ha buscat apropar-se i teixir lligams amb partits sobiranistes per tal de fer força. A Cerdanyola, malgrat la proximitat que s'ha evidenciat en diversos moments amb llistes com la de Junts per Cerdanyola, encapçalada per JoanSánchez, no hauria estat possible arribar als acords.