El PDeCAT critica que el govern no faci inversions tot i tenir els diners

El grup municipal a Cerdanyola va fer balanç dels tres darrers anys de mandat

 

 

Costa, Grau, Linares i Gispert
Costa, Grau, Linares i Gispert | Mónica García

  

PDeCATCerdanyola del VallèsCompromísperCerdanyola

 

Els tres regidors del PDeCAT a l'Ajuntament, EncarnaLinares, JosepGrau i MarcCosta, amb la presència del president del grup municipal a Cerdanyola, JosepMariaGispert, van fer un repàs de les accions que ha fet el govern actual i dels temes que encara estan pendents de tractar-se. "No ha estat un mandat fàcil", va destacar Grau, qui també va fer referència a la falta de pactes que facilitin la governabilitat.

 

Temes pendents

 

Després de repassar les accions que s'han resolt durant el mandat, com la millora de les instal·lacions a Can Xarau o als mercats municipals, així com l'aprovació inicial del reglament de parelles estables, els regidors del PDeCAT van senyalar els temes que encara estan pendents de resoldre's. Un dels destacats va ser la relació entre Cerdanyola i Bellaterra. Des del grup demòcrata asseguren que el conveni està enllestit, tot i que encara faltarien detalls per definir. Tot això, però, en un context on, asseguren, les relacions entre l'EMD deBellaterra i Cerdanyola estan gairebé trencades.


  

  

 

 

 

També es va posar sobre la taula, com un dels temes rellevants per Cerdanyola, la gestió del futur del CentreDireccional. En aquests moments, el projecte està pendent de trobar un nou planejament, però des del PDeCAT lamenten el retràs de les actuacions respecte als abocadors. "Estem al tercer any de mandat i encara no han començat les obres de remediació", explicava Marc Costa. 

 

En un altre àmbit, el grup municipal del PDeCAT va senyalar la situació del PEM Guiera com un altre tema d'importància per la ciutat. L'equipament es troba pendent d'aprovar el valor de reversió, una aprovació que la formació lamenta que encara no s'hagi presentat al Ple. També van destacar com a tema pendent millorar la relació entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Cerdanyola. "S'ha viscut molts anys d'esquena a la UAB", va dir Josep Grau.


 

Una altra qüestió que el PDeCAT considera pendent és la gestió dels polígons industrials, especialment Polizur. On asseguren que els empresaris s'han queixat per la convivència amb els assistents als locals d'oci nocturn. En el marc dels polígons, el PDeCAT assegura que no s'ha aplicat el pla que, amb la subvenció de la Diputació, es va aprovar quan eren al govern.

 

Altres temes pendents i que es consideren importants per la ciutat van ser: El PlaEstratègic, que compta amb la posada en marxa de la taula del pla estratègic arran d'una moció dels demòcrates, i la neteja i manteniment dels serveis públics. "És el primer que s'hauria d'haver resolt a Cerdanyola", van afirmar.

 


 

 

També es va posar en relleu la situació de les escoles bressol després de l'intent de municipalització de la gestió per part del govern. Des del PDeCAT, asseguren que van rebutjar la proposta "perquè se sustentava en CerdanyolaPromocions i no està econòmicament en condicions de sustentar-ho". A la llista es va sumar la promoció de l'accessibilitat als comerços de la ciutat, la gestió del transport públic, l'adequació del ZEM RiuSec i la judicialització de les modificacions del servei de CerdanyolaAparca.

 

Què es podria haver fet?

 

En un altre àmbit d'anàlisi i propostes, el PDeCAT centra la seva crítica en la falta d'inversions. Després de destacar el superàvit en l'exercici pressupostari anterior, la formació va mostrar uns gràfics en els quals s'indicaven dades on el deute de Cerdanyola baixava, els ingressos pujaven i les inversions baixaven. En aquest sentit, van assegurar que la falta d'un projecte de ciutat comporta que tot i tenir diners, l'ajuntament no faci inversions: "Hi ha diners però no es fan inversions".


 

Quant a les seves propostes, els regidors del PDeCAT van indicar que s'hauria d'haver impulsat un pla d'habitatge, per promocionar el lloguer social, un pla de ciutat que tingui en compte temes com l'esport, la mobilitat o els eixos comercials, la inversió en possibles futurs equipaments, com la casa adjacent al MAC, i la pèrdua de subvencions europees.