Nuria Suárez (Recortes Cero): “No necessitem una Hisenda catalana sinó revisar a qui se li recapta i a qui se li distribueix”

La candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya va estar a Cerdanyola el 30 de novembre
La candidata a la presidència de la Generalitat per Recortes-Cero
La candidata a la presidència de la Generalitat per Recortes-Cero | CatalunyaDiari

 

  

Al seu pas per Cerdanyola, Nuria Suárez, candidata de Recortes Cero-Grup Verd a la Generalitat de Catalunya, es va reunir amb un grup d'activistes i membres de l'assemblea local, abans d'iniciar un recorregut per la població, el 30 de novembre, dins de la gira per la comarca del Vallés Occidental.

 

 

  

  

Després de la reunió, Suárez va voler contestar a les declaracions de Miquel Iceta, en les quals el candidat del PSC va proposar que la Generalitat assumeixi el control i gestió de tots els impostos. “El que necessitem no és una Hisenda catalana, sinó revisar a qui se li recapta i a qui se li distribueix”, va afirmar Suárez.


 

 

 

Recortes-Cero va muntar un stand a Cerdanyola el 30 de novembre de 10:00 h. a 18:00 h.  A les 18:30 h. es va realitzazr un debat, en el mateix lloc, en el qual els assistents van poder preguntar directament a les candidates entorn dels principals punts de la candidatura.

L'estand instal·lat a Cerdanyola
L'estand instal·lat a Cerdanyola | Cedida

 

 

La candidata està ultimant una proposta que presentarà en campanya, però de la qual ha avançat quatre mesures bàsiques: Aplicar a l'IRPF autonòmic una escala progressiva que incrementi l'actual a partir de les rendes superiors a 150 mil euros anuals, i especialment per a les superiors a 600 mil. “Sempre que aquestes rendes es donin de forma consolidada, és a dir, exceptuant a aquells professionals que tinguin aquests ingressos de forma puntual”; un nou tipus del 50% en el tram autonòmic de l'Impost de Societats per als bancs, grans empreses i multinacionals, al mateix temps que una reducció per a pimes i autònoms; la revisió de l'Impost de Patrimoni i, finalment, la creació d'un cos d'inspectors autonòmic especial per perseguir el frau fiscal a Catalunya, “especialment el de les grans empreses i grans fortunes que suposa el 80%”.Així mateix, ha insistit que “parlar de la necessitat d'una Hisenda catalana solament serveix per evitar donar la cara a les veritables necessitats, que solament poden atendre's amb mesures per redistribuir la riquesa”. Segons la candidata de Retallades Zero – Grup Verd, “les mesures que proposem afecten a una ínfima minoria, que a més no pertany precisament al sector productiu de la societat”. “Aquesta és l'esquerra que necessita el Parlament”, ha conclòs Suárez.


A la tarda s'ha reunit amb diversos col·lectius de treballadors immigrants, especialment bolcats en la lluita contra la violència de gènere i la defensa dels drets de les dones, amb la tercera candidata en les llistes de Barcelona, Arelis Guaramato.
Comentaris

envia el comentari