MES alerta que la majoria sobiranista a Cerdanyola "podria estar en perill"

El grup polític del Moviment d'Esquerres Socialista ha fet balanç de l'any 2017 i valorat el panorama polític nacional i municipal
(d'esquerra a dreta) Jordi Miro, regidor i representant de MES Cerdanyola, i Jordi Mena, coordinador de la formació
(d'esquerra a dreta) Jordi Miro, regidor i representant de MES Cerdanyola, i Jordi Mena, coordinador de la formació | Laia TR

  

 

El Moviment d'Esquerres (MES) Cerdanyola ha fet una crida a totes les forces d'esquerra de Cerdanyola, i sobretot a les sobiranistes, perquè conformin una majoria estable pel pròxim mandat. Per MES, la situació del 2018 és "complicada" i lamenten la minoria al capdavant del govern local que fa que "la governabilitat de la ciutat sigui difícil".

 

 

El representant municipal i regidor no adscrit, Jordi Miró, ha alertat que "la majoria sobiranista a Cerdanyola podria estar en perill". Tanmateix, ha fet autocrítica: "alguna cosa no haurem fet bé totes les forces polítiques que vam investir l'alcalde". Miró ha recordat que "quan els grups de l'oposició vam tenir l'ocasió de fer una moció de censura, tampoc va ser possible arribar a un acord per una majoria alternativa".


  

  

Per la seva banda, el coordinador Jordi Mena ha valorat que "la situació en l'àmbit nacional a trasbalsat les habituals dinàmiques de partits" i aclarit que, per ells, "el procés encara no ha acabat". Ambdós s'han mostrat expectants pel que fa a la situació en la qual es trobarà Catalunya en els pròxims mesos i han revelat que "de cara al 2019 no treballarem per disgregar més l'oferta electoral".

 

 

Entre els seus objectius pel 2018 es troba la voluntat de "seguir treballant per la normalització i recuperació de les institucions catalanes", "fer el possible per l'aixecament de l'article 155" i aconseguir la "llibertat dels presos polítics" que han qualificat "d'acció infame" i "revenja de l'estat". 


  

  

MES Cerdanyola considera que el socialisme català és encara un "espai líquid", on els límits són confusos entre els republicans, els comuns o el PSOE català i l'han definit com un "espai en construcció". Preguntats per les pròximes eleccions municipals del 2019, s'han mostrat oberts a tancar "pactes pre-electorals o post-electorals amb formacions d'esquerres".

Construir una majoria per la ciutat


De les 10 mocions presentades per MES Cerdanyola al llarg del 2017, en destaca l'elaboració compartida - entre forces ciutadanes, institucions i grups municipals - d'un Pla Estratègic de Ciutat. Aquest fixaria la seva metodologia durant el 2018 i en tractaria el contingut a partir del 2019. 

 

La formació preveu que en un límit de 2 a 3 mesos la Comissió ja comenci les reunions, un àmbit que podria servir per intentar construir de nou una majoria ample. Pel que fa al contingut es tractaria el parc de l'alba, els abocadors, qüestions d'energia o sostenibilitat, entre altres. 


 

En l'àmbit ciutadà el grup polític continuarà promovent xerrades mensuals al voltant de diferents temàtiques i col·laborant amb entitats com Òmnium Cultural i ANC.
 
Comentaris

envia el comentari