En llibertat el veí de Cerdanyola detingut pels talls a l'Estació de Sants el 8N

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut aquest matí i s'ha negat a declarar davant el jutge

 

Moment de la sortida de tres dels detinguts
Moment de la sortida de tres dels detinguts | @NSants8

 

El veí de Cerdanyola del Vallès detingut el matí del 16 de maig pels talls a les vies de l'estació de Sants durant la vaga general del 8 de novembre, ha quedat en llibertat després de negar-se a declarar davant el jutge. Durant tot el matí, ha rebut el suport del CDR de Cerdanyola i altres col·lectius i persones amb una concentració davant la Ciutat de la Justícia.

 

El cerdanyolenc detingut, en Jaume, forma part del grup de cinc persones que van ser citades a declarar aquest dimecres per tallar les vies de l'AVE a l'estació de Sants durant la vaga general del 8-N. Tots cinc, quatre nois i una noia d'entre 20 i 24 anys, han quedat en llibertat provisional després de negar-se a declarar davant el jutge.


 

Alhora, formen part del grup de persones que no es van presentar davant el jutge en dues ocasions anteriors i sobre els que requeia una ordre de crida i cerca des del passat 3 de maig. Dos dels investigats, un d'ells el veí de Cerdanyola, han estat detinguts durant el matí del 16 de maig a casa seva i els tres restants a la mateixa Ciutat de la Justícia on estaven concentrats en suport dels seus companys amb una quarantena de persones més.

 

En la causa hi figuren un total de nou persones investigades. La primera vegada que el jutge va citar els investigats va ser el passat 26 de març quan quatre sí que van comparèixer tot i que només un va declarar. Els fets pels quals se'ls acusa es remunten al passat 8 de novembre quan, en el marc de la vaga general, centenars de persones van baixar a les vies de l'AVE a l'estació de Sants de Barcelona i van tallar la circulació dels trens com a protesta per l'empresonament dels consellers destituïts per l'article 155.