L'acte unitari per la República emplena la Plaça de Sant Ramon

Va comptar amb la presència de Dante Fachín i Alcoberro. El grup Cronopios va posar-hi la nota musical
Tot i el mal temps i l'amenaça de pluja, l'acte va ser un èxit d'assistència
Tot i el mal temps i l'amenaça de pluja, l'acte va ser un èxit d'assistència | Rosa Roda

 

Les diverses entitats sobiranistes de Cerdanyola del Vallès van convocar la ciutadania per al 14 d'abril a la tarda a la plaça de Sant Ramon. Amb l'objectiu de rememorar la proclamació de la Segona República es van fer parlaments en defensa dels drets de la ciutadania i ofrenes florals a l'escultura que presideix la plaça. L'actriu Carme Sansa va ser l'encarregada de presentar i dirigir tot l'acte.

 

L'actriu Carme Sansa va conduir l'acte
L'actriu Carme Sansa va conduir l'acte | Rosa Roda

 

  

A dos quarts de sis (5.30 h) començava el moviment a una plaça plena a vessar. Amb tota la gent mirant cap a una carpa groga, Sansa va convidar a la gent a mirar la placa que donava nom al lloc on es trobaven i, aleshores, un grup de persones es va apropar i li va enganxar un adhesiu on s'indicava que la plaça passava a dir-se "1 d'octubre". Aquest moment va marcar l'inici d'una tarda marcada per fortes reivindicacions polítiques.


 

Així van decorar l'estatua els organitzadors de l'acte
Així van decorar l'estatua els organitzadors de l'acte | Rosa Roda

 

 

Després dels corresponents aplaudiments a aquesta fita, el violoncel·lista IagoRodriguez va interpretar el Cant dels Ocells, de Pau Casals. Per acompanyar aquesta melodia, els partits i entitats van apropar-se un a un cap a l'escultura de la República (vestida de groc per a l'ocasió) i li van deixar les ofrenes florals. La primera part de l'acte unitari a la plaça de Sant Ramon va acabar amb l'Himne de Riego i crits de "Visca la República!".

 Un cop finalitzada la part més protocol·lària de la tarda, la celebració de l'acte unitari es va traslladar als jardins del Museu de Ca n'Ortadó. En aquest moment, van prendre la paraula els dos convidats anunciats al cartell de l'acte: Albano Dante Fachín, exdiputat del Parlament de Catalunya, i Agustí Alcoberro, exvicepresident de l'ANC i que va haver d'assumir les funcions de Jordi Sánchez a partir del moment del seu empresonament. Els dos parlaments, un més enfocat en el paper de la política i l'altre en la transcendència de la història, van aconseguir arrencar els aplaudiments de la gent que els estava escoltant asseguda o entre la vegetació que envolta el museu.


 

 

Per tancar aquesta celebració, la banda local Cronopios va posar la nota musical a la tarda mentre la gent gaudia d'un pica-pica o parlava amb els ponents convidats. Des de l'organització es va animar a la gent que hi era present a fer una donació per a les caixes de resistència de les famílies dels polítics empresonats i dels CDRs de tot el país.

 

Els jardins de Ca n'Ortado es van emplenar per escoltar a Dante Fachín
Els jardins de Ca n'Ortado es van emplenar per escoltar a Dante Fachín | Marcos Nevado

 
Comentaris

envia el comentari