El jutge anul·la el conveni entre l'Ajuntament i la UAB per la compra del terreny de l'Escoleta

 

Els regidors d'ERC, Iñigo Enterria i Helena Solà a l'Escoleta
Els regidors d'ERC, Iñigo Enterria i Helena Solà a l'Escoleta | Cedida

 

  

El conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la compra venda del terreny de l'Escoleta i la prescripció de deutes ha quedat anul·lat per la decisió d'un jutge. Es tracta de la resposta del jutjat del contenciós administratiu número 5 de Barcelona en favor del recurs presentat pel grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola, tal com ha anunciat la mateixa formació.

 

 

La sentència, però, encara no és ferma. Tant les administracions com l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i Universitat Autònoma de Barcelona, tenen el termini de 15 dies per interposar recurs d'apel·lació. Des de ERC, han demanat al govern municipal que no presenti aquest recurs, i recorden: "En el seu dia Compromís per Cerdanyola es va oposar a l'esmentat conveni i va considerar que la manca dels informes també havia menystingut els seus drets com a regidors, si bé no van recórrer judicialment".


 

ERC de Cerdanyola va denunciar l'acord, pres el 17 de desembre de 2014 durant el mandat anterior, entre l'Ajuntament i la UAB referent al reconeixement, liquidació i extinció de les obligacions econòmiques recíproques. [Pots consultar el conveni aquí] En concret, el conveni plantejava l'adquisició per compra venda a la UAB del terreny i l'edifici de l'Escola Bellaterra, coneguda com l'Escoleta, per un import de 2.614.847.55€. A la vegada, es reconeixia la prescripció d'uns deutes tributaris de la UAB per valor de 483.371.02€. ERC assegura que "sempre ha defensat que Cerdanyola no guanya res d'adquirir la propietat d'un terreny i un edifici que haurien de ser de la Generalitat de Catalunya".


 

En un comunicat, el grup municipal d'ERC explica que van presentar la demanda "perquè es vulneraven els seus drets bàsics d'informació, al no poder consultar en el termini legalment previst els informes d'intervenció i de secretaria, ambdós de caràcter vinculant". Així, la decisió del jutge avala els arguments dels regidors republicans, Daniel Mallén i Helena Solà i "considera acreditat, atesa la prova practicada, que l'obligació de comptar amb aquests informes, complexos, tant jurídicament com econòmica, amb caràcter previ al ple, va influir en el dret dels regidors d'emetre un vot amb garanties".

 

Sobre els models de gestió, ERC afirma que defensen una gestió pública "exigent i transparent dels recursos públics" i "el fet de tenir bones relacions amb la UAB". Alhora, asseguren: "és lamentable que calgui recórrer a la via judicial per reivindicar els drets democràtics i una bona gestió per evitar el malbaratament d'uns recursos que són de tots i que tant costa obtenir".