Els independentistes canvien simbolicament el nom de la plaça Sant Ramon per 1 d'Octubre

La nova placa que presideix la plaça de Sant Ramon
La nova placa que presideix la plaça de Sant Ramon | Marcos Nevado

La plaça de Sant Ramon va convertir-se durant la tarda del 14 d'abril en la plaça de l'1 d'octubre de forma totalment simbòlica. En començar l'acte Cerdanyola per la República, les entitats organitzadores van convidar a la ciutadania aplegada a la plaça a què miressin a la placa que dóna nom al lloc.

 

L'actriu Carme Sansa, encarregada de dirigir l'acte, va explicar als ciutadans què estava a punt de passar: un grup de persones es van apropar a la placa i amb una escala li canviarien el nom. Un adhesiu amb els mateixos colors, tipografia i dimensions que els oficials indicava que el lloc passava a dir-se 1 d'octubre. Tot seguit, continuava la celebració de l'aniversari de la República i els parlaments de Dante Fachín i Alcoberro.


 

Encara que en el moment semblava un acte oficial, la plaça continuarà dient-se Sant Ramon, ja que per canviar el nom de qualsevol espai de la ciutat, s'ha de reunir prèviament la Comissió de Nomenclàtor, encarregada de de donar el vistiplau a qualsevol proposta de nom nou.
Comentaris

envia el comentari