Podem, ICV i EUiA commemoren el 87è aniversari de la Segona República

Destaquen la regressió que estan patint els drets de la ciutadania
L'acte s'ha celebrat a la plaça de Sant Ramon
L'acte s'ha celebrat a la plaça de Sant Ramon | Cedida

 

El 14 d'abril és un dia molt destacat per als partits polítics, ja que la Segona República va comportar la instauració de l'estat de dret a Espanya fins a l'establiment de la dictadura franquista. Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Podem Cerdanyola i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) han volgut commemorar també aquesta data amb un acte celebrat durant el matí a la plaça de Sant Ramon.

  

  

vot de les donesConstitució

En un moment polític tan convuls com el que està vivint Catalunya avui dia, aquests partits han volgut destacar, sense fer comparacions, les amenaces que pateixen els drets i llibertats de la ciutadania. La judicialització de la política ha fet involucionar l'estat de dret i la democràcia com a sistema de govern en els últims mesos. Iniciativa, Podem i Esquerra Unida, a més, denuncien la utilització de l'article 155 i la liquidació de l'autogovern català liderada pel partit de Mariano Rajoy. Tot i aquestes crítiques, els partits han volgut destacar que la Declaració Unilateral d'Independència no ha ajudat a calmar els ànims de la societat i que només ha ampliat la bretxa entre les classes populars de Catalunya i Espanya.

Iniciativa, Podem i Esquerra Unida anima a la població a participar en les diverses lluites que s'estan produint per defensar els drets de la ciutadania i convoquen a la gent a la manifestació convocada per la "Taula per la Democràcia i la Convivència" el diumenge 15 d'abril.

Comentaris

envia el comentari