La Diversitat Funcional, a l’audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola

Fotograma de l'audiència ciutadana
Fotograma de l'audiència ciutadana | Ajuntament de Cerdanyola

 

Una àmplia representació de les entitats de la Taula de la Discapacitat / Diversitat Funcional va ser present a l'audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola

 

Fer Cerdanyola accessible per tothom i unes polítiques transversals per a persones amb Diversitat Funcional. Aquestes van ser algunes de les reclamacions de l’Associació Funcional per la Integració Social (AFIS), que es va fer sentir durant l’audiència ciutadana del mes de novembre a Cerdanyola. 

 

En primer lloc van recordar els drets de les persones amb Diversitat Funcional perquè siguin sempre “protagonistes de les seves pròpies vides” i “s’elimini la discriminació”. A continuació van convidar a assistir, el pròxim diumenge 3 de novembre, a la celebració del Dia Internacional per la Diversitat Funcional a Cerdanyola, un dia que “sembla lúdic però és trist, perquè recorda que les discriminacions encara no han desaparegut”.


 

De cara als regidors van demanar un òrgan de participació real, no només “una mesa que es reuneix poques vegades i sovint en horari de matí, impossible de combinar pels voluntaris”. A més, compromís, treball i diners per part del govern. De fet, van anunciar “la discapacitat normalment està entesa des de serveis socials i això és un error”. “Hi ha d’haver una persona de referència transversal en polítiques d’accessibilitat”. 

 

Tots els grups municipals van reafirmar el seu compromís i l’objectiu de preparar una moció política i tècnica pel ple del mes de desembre. Aquesta hauria d’incloure un pla d’execució, calendarització i propostes polítiques concretes. 


 

Pel que fa a altres paraules, el veí Salvador Evangelio va preguntar “quins beneficis suposava tenir la independència de Catalunya” si ell la veia “cada cop més arruïnada”, al que l’alcalde va respondre: “forma part del joc de la democràcia que tinguem opinions diferents”. 

 

Finalment, representants de la plataforma Cerdanyola 2000 van criticar les mancances del barri, concretament amb unes porteries plenes d’herbes que hi dipositaven la brigada municipal, "a l’hora de fer la neteja d’herbes". També van reclamar millorar els canals de comunicació entre els CAP de Cerdanyola i l’Hospital Taulí, que no van permetre atendre a un usuari en els passats dies.

 

En segon lloc, German Ejido va preguntar sobre el transport urbà i el lloc on obtenir la targeta rosa per a jubilats. Finalment, detalls sobre el viatge de l'alcalde a Brussel·les el qual es va comprometre a respondre al finalitzar el ple municipal.

Comentaris

envia el comentari