Cs presentarà una moció al ple per congelar els preus del transport públic

Segons la formació taronja, ho farà al pròxim ple del mes de gener
Una de les vies més transitades per autobusos amb proximitat al servei de Renfe rodalies
Una de les vies més transitades per autobusos amb proximitat al servei de Renfe rodalies | Artur Ribera

El grup municipal de Ciutadans (Cs) Cerdanyola presentarà una moció al pròxim ple del mes de gener a l'Ajuntament de Cerdanyola, amb l'objectiu de reclamar que "es congelin les tarifes del transport públic per l'any 2018 i es replantegi l'actual model de zones tarifàries".

 

Així ho faran també altres grups municipals de la formació taronja en diferents ajuntaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El debat sobre la pujada dels preus en el transport públic ha aglutinat queixes de diferents sectors. Pel que fa a Cerdanyola, sota el nom de #stoppujadestransport el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Cerdanyola va convocar una concentració de protesta a l'estació de Renfe, el passat 10 de gener.


 

El responsable d‘Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha mostrat el seu rebuig i desacord a l’increment de preus aprovat pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). 

 

Cs es proposa  “millorar i ampliar els títols de transport de caràcter social” i que els pensionistes i les persones amb discapacitat disposin de títols específics a preus reduïts per evitar d’aquesta manera “riscos d’exclusió social en els sistemes de transport públic de Catalunya”. En la moció també es demana “un tracte preferent” per a les persones que s’han de desplaçar diàriament per causes de mobilitat obligada així com per aquells col·lectius amb especials dificultats econòmiques que no es puguin acollir a les tarifes socials.


 

Finalment, la moció demanarà “una rebaixa” que es consensuï amb la Taula social del Transport Públic pels títols més utilitzats, com ara la T-10, de manera que es corresponguin amb la variació del cost de la vida i les condicions salarials de l’any anterior. “Una baixada de preus afavoreix guanyar usuaris respecte el cotxe, redueix la congestió i suposa una rebaixa de la contaminació”, ha conclòs el representant de Cs.

 

Cartell de convocatòria difós pel CDR de Cerdanyola a Twitter
Cartell de convocatòria difós pel CDR de Cerdanyola a Twitter | @cdrcerdanyola

 
Comentaris

envia el comentari