Cerdanyolencs participen a la manifestació de Brussel·les per reivindicar llibertat d'expresió

La manifestació ha comptat amb 45.000 persones, segons la policia belga
La fotografia dels cerdanyolencs que han anat a Brussel·les, ja al bus de tornada
La fotografia dels cerdanyolencs que han anat a Brussel·les, ja al bus de tornada | Joan Soldevila

 

 

 

Diferents cerdanyolencs s'han desplaçat fins a Brussel·les per participar, el 7 de desembre, en la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural en defensa de la República Catalana. L’acte s'ha fet amb l'objectiu de denunciar la que consideren manca de democràcia de l’estat espanyol i reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquím Forn.

 

Segons afirma el coordinador de l'ANC a Cerdanyola, Joan Carles Viladot, des de Cerdanyola s'hi ha desplaçat un autocar, compartit i contractat a nivell comarcal. Membres de l'ANC local han destacat la "massiva afluència de gent malgrat el fred".


 

De fet, el gran nombre de manifestants ha obligat a canviar el recorregut previst i la capçalera de la protesta per seguretat. L’entrada del parc del Cinquantenari, on inicialment havia de començar la manifestació, era massa petita per deixar passar amb seguretat tots els manifestants i això ha obligat els organitzadors a canviar finalment l’inici del recorregut, que s’ha hagut de traslladar a l’altre extrem del parc.

 

Per Viladot, la majoria de cerdanyolencs s'hi han desplaçat amb cotxe particular, però també amb avió i autocar. Aquests últims comptabilitzats en una quarentena amb l'autocar comarcal. El conjunt ha creat i compartit un grup de Telegram que han fet servir per trobar-se a l'inici, durant i final de la manifestació. 


 

Cerdanyolencs a la manifestació de Brussel·les
Cerdanyolencs a la manifestació de Brussel·les | Cedida
brussel·les

 

brussel·les

 

brussel·les

 

brussel·les

 

Alguns cerdanyolencs davant d'un bus de l'ANC

Alguns cerdanyolencs davant d'un bus de l'ANC | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari