Uns 200 cerdanyolencs protesten contra la retirada de la pancarta en suport als presos polítics

Els manifestants s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Cerdanyola en resposta a la retirada de la pancarta de suport a la llibertat dels presos polítics penjada a la balconada del consistori
llibertat
Concentració davant de l'Ajuntament en resposta a la retirada de la pancarta en suport als presos polítics de la balconada del consistori | Laura Arias

Més d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques s'han concentrat aquest diumenge 16 de juny, a les 20 h, davant de l'Ajuntament de Cerdanyola, en senyal de rebuig a la retirada d'aquest matí de la pancarta de suport als presos polítics que lluïa la balconada del consistori. Aquesta ha estat una de les primeres decisions que ha pres Carlos Cordón, que ahir s'investia com a nou alcalde de la ciutat. Durant el mandat anterior i la campanya electoral, el PSC ha defensat la neutralitat de les institucions públiques, així com dels edificis públics.

 

"Cerdanyola té molts problemes greus; que la nova decisió pública del nou alcalde sigui aquesta, diu molt poc del mandat que ahir començava i contradiu l'esperit dialogant que anunciava en el discurs d'investidura", s'ha exhibit en els parlaments que s'han fet durant la concentració, en la qual han participat també regidors i regidores dels grups municipals sobiranistes. A més, els ciutadans afirmen que la decisió ha estat unilateral i no ha estat anunciada a la resta dels grups municipals. També s'ha recordat que va ser un acord del ple municipal el que va aprovar penjar aquesta pancarta al balcó del consistori: "encara que l'alcalde pugui legalment fer-la despenjar, fer-ho sense que sigui el mateix plenari qui revoqui la decisió, és una falta de respecte al ple i al funcionament democràtic de les institucions", han manifestat. 

 

També s'ha volgut remarcar la declaració pública que va fer l'alcalde de Cerdanyola, explicant "la inacceptable existència de presos polítics que només agreuja una situació insostenible" i han exhibit que "davant la injustícia, optar per l'equidistància és posar-se de part de l'opressor". 

 

Crits de "Llibertat preses polítiques", "independència", "visca la terra lliure" i l'himne d'"els Segadors" s'han sentit a la plaça de Francesc Layret, davant de l'Ajuntament de Cerdanyola, en resposta a l'acció que ha pres Carlos Cordón. També, els veïns i veïnes han penjat una nova pancarta de 'Llibertat presos polítics' i llaços grocs a l'entrada de l'Ajuntament i als fanals de la plaça. 

 

 

Des d'avui, s'ha convidat a tothom a reunir-se cada dijous, a les 20 h davant de l'Ajuntament de Cerdanyola per "prendre l'espai públic i demostrar que Cerdanyola està unida en la defensa de la llibertat i la democràcia de les persones preses, exiliades i represaliades". 

Llibertat
Els cerdanyolencs han penjat una nova pancarta en suport a la llibertat dels presos polítics | Laura Arias

 

llibertat
Les veïnes de la ciutat penjant llaços grocs a la porta de l'Ajuntament | Laura Arias