Carlos Cordón es compromet a treballar en la recerca del consens i la justícia social

La recerca del "consens i el diàleg" va ser un dels principals objectius que Carlos Cordón va destacar en el seu primer discurs com a alcalde

 

Carlos cordón
Carlos Cordón rep la vara d'alcalde de la mà de Pilar Adell | Mónica García

 

  

Fomentar el diàleg i el consens ha estat un dels principals objectius que l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón (PSC), va destacar en el seu primer discurs com a batlle de la ciutat el 15 de juny durant el ple d'investidura. Tal com ja va expressar explícitament durant la campanya electoral, Cordón va assegurar que apostarà pel "diàleg i el respecte permanent que ens permetin aproximar posicions".

 

 

  

  

Responsabilitat, consens i esperança

 

 

  

  

"Sento una gran responsabilitat davant la ciutadana, que del seu alcalde i de tots nosaltres espera més fets que paraules, més solucions que conflictes i més esperança", començava la seva intervenció Carlos Cordón. Amb la banda verda de Cerdanyola sobre el cos i la vara d'alcalde sobre la taula, Cordón va ressaltar que hi ha molts reptes a complir a Cerdanyola. Entre ells, assegura, aconseguir una ciutat "més justa socialment, més pròspera, més feminista i amb més confiança en el futur".

 

 

  

  

Les crides al diàleg i el consens entre els partits que conformen el ple van ser evidents i recurrents durant el discurs del nou alcalde. "No sóc amant de les discussions acalorades, però sí, en canvi, del diàleg i el respecte permanent que ens permetin aproximar posicions", assegurava. El govern en minoria que ha format el PSC requerirà acords i punts en comú per tirar endavant els seus projectes per a la ciutat. Alhora que els socialistes allargaven la mà a la resta de formacions per obrir les portes del consens, els partits de l'oposició es van mostrar favorables a trobar els punts en comú que tan amagats van semblar estar durant el mandat anterior entre govern i oposició. En aquest sentit, Cordón es va mostrar esperançat que es trobin aquests "punts de confluència necessaris per assolir els objectius" i va reiterar el seu compromís: "Em comprometo a treballar de forma incansable per a aconseguir-ho".

 

 

  

  

Fent un canvi de llengua al castellà, Carlos Cordón va continuar el seu discurs destacant la importància que tindrà el ple que també es va constituir el 15 de juny. En aquesta línia, va afirmar que la tasca dels regidors i regidores té sentit si es treballa de forma "incansable", afegint el "diàleg permanent i la proximitat als problemes de la gent". A més, va destacar la importància de ser coherents amb la ideologia i el compromís i el treball decidit. "Tots som responsables d'evitar la banalització i degradació de l'activitat política municipal", va afegir.

 

 

  

  

Cordón, qui amb 34 anys és l'alcalde més jove que ha tingut mai Cerdanyola, ha fet seves les paraules de la presidenta del Congrés dels Diputats, la socialista Meritxell Batet: "Cap de nosaltres individualment ni cap dels nostres partits per si sols representa en exclusiva Cerdanyola ni a cap dels seus barris ni la voluntat de tota la ciutadania. Cadascú de nosaltres és del poble, però cap som el poble". Repassant reptes de la ciutat com convertir-se en "capital universitària, tecnològica i científica" i ser referent en polítiques "d'educació, cohesió social, habitatge, igualtat de gènere, transparència, sostenibilitat, cultura i esports", Cordón va finalitzar el seu discurs instant a la resta del plenari a fer realitat "aquest somni".

 

Mira com es va viure la investidura de Carlos Cordón.