La primera pedra de l'Ajuntament de Cerdanyola

Es va col·locar als anys 20
Imatge de la col·locació de la primera pedra a l'ajuntament de Cerdanyola | TOT Cerdanyola

 

  

Durant bastants anys, el TOT Cerdanyola va ser una revista estrictament publicitària, de relativament poques pàgines i amb poc contingut informatiu. De forma ràpida, però, aquella humil, però al mateix temps útil, revisteta publicitària, va arrelar fortament a Cerdanyola. Possiblement, per dos motius.

 

 

En primer lloc, per la tasca de proximitat i gran vocació de servei als seus anunciants que sempre van practicar els seus responsables. En segon lloc, per una iniciativa que molt ràpidament va tenir un gran èxit: des d'un primer moment, el TOT va apostar per col·laborar en recuperar la història gràfica de la ciutat.


 

Això, en aquell moment, va ser extraordinàriament innovador. Faltaven molts anys perquè altres persones i entitats posessin en marxa iniciatives destinades a conservar i difondre el patrimoni històric fotogràfic de Cerdanyola. Ràpidament "la foto de la portada del TOT" es va convertir en tota una icona per a moltes persones que, primer, les col·leccionaven i – després - van començar a portar a la revista les seves fotografies familiars.

Durant aquests 30 anys, el TOT Cerdanyola ha difós, literalment, milers d'imatges històriques de Cerdanyola, que en molts casos eren, encara inèdites, i que ara formen ja part del patrimoni comú.


 

En aquest cas recuperem una imatge de gran trascendència històrica. Es tracta de la col·locació de la primera pedra de l'Ajuntament, als anys 20, i que el 1991 va cedir a la redacció la cerdanyolenca Rosa Morera.

 

La imatge va ser la portada del TOT Cerdanyola número 204 | TOT Cerdanyola

 
Comentaris

envia el comentari