OPINIÓ | Fins sempre Mari Carmen

El 10 de novembre sempre serà, per a La Tortuga i per a la família de la Mari Carmen Escudé, un dia trist. Ens deixava una dona excepcional que lluïa permanentment un somriure i feia més fàcil la lluita pels nostres drets. Va ser una de les fundadores de l’Associació i un motor essencial de la nostra causa a Cerdanyola.

 

Incansable, assistia als plens per transmetre la necessitat d’eliminar barreres arquitectòniques. Prudent i dialogant, si calia anava a despatxos de regidors per exposar les problemàtiques i aconseguir millores per als ciutadans. A Sant Antoni Bonasort, els veïns la defineixen com agradable, dolça, afectuosa i sempre amb ganes d’ajudar. També la descriu així el seu marit, en Paco, qui l’estimava i admirava profundament. Malgrat les dificultats que va patir quan li va sobrevenir la discapacitat que l’obligava a moure’s amb una cadira de rodes, va treure forces, per aconseguir un ascensor gran per al seu edifici. No era com ara.


 

La llei no ho obligava i alguns veïns no hi estaven disposats. Una lluita dura que l’enfrontava amb un entorn proper però l’exemple va córrer entre més edificis del barri. Ens ha deixat però ens queden molts records bonics d’experiències compartides: diades de la discapacitat, concerts integradors, tardes de col·locar enganxines a comerços accessibles amb el lema “aquí sí que puc”... Els guardarem amb cura per a que no s’esborrin mai i els traurem a passejar quan ens fallin les forces. La tortuga camina lenta però segura i sempre tindrem la teva empenta i el teu somriure presents per a que ens ajudin a avançar. Gràciespertot, Mari Carmen.


 

Associació la Tortuga 
Comentaris

envia el comentari