Esport i patrimoni en la 12a Cursa dels Poblats Ibèrics

 

Sortida de la Cursa l'any 2017
Sortida de la Cursa l'any 2017 | Ajuntament de Cerdanyola

 

La Cursa dels Poblats Ibèrics, de Cerdanyola del Vallès, tornarà a unir història, patrimoni i esport en la seva 12a edició. El 15 de juliol, el Centre Cívic de Montflorit serà el punt de sortida i arribada d'una cursa que manté els dos recorreguts de 16 i 10 quilòmetres. 

 

En aquesta nova edició de la cursa, el nou club CIMS Cerdanyola s'ha fet càrrec de l'organització de l'esdeveniment, el qual fins ara organitzava el CEM Cerdanyola. La celebració de la cursa serà un any més el preludi de la Festa Major de Montflorit. L'alcalde de Cerdanyola, CarlesEscolà, va senyalar durant la presentació de l'esdeveniment, a més, que la cursa és "una activitat de foment del patrimoni cultural i històric de la ciutat". 


 

La cursa és una de les cites esportives destacades de la ciutat, però enguany patirà una baixada d'inscripcions. Segons va explicar el president de CIMS, IvanUrdi, el canvi en l'organització i la gestió de la pàgina web que funcionava fins ara han fet que no s'hagi pogut fer un procés d'inscripcions amb total normalitat. "Arribarem als 250 inscrits, la meitat que en edicions anteriors", va dir Urdi. Aquestes inscripcions es poden fer a través de la pàgina de Facebook del club

 

Com serà la 12a Curs dels Poblets Ibèrics?

 

L'edició d'enguany de la cursa presenta poques novetats. L'esdeveniment mantindrà els dos recorreguts de 15,9 i 9,9 quilòmetres, així com les competicions infantils de 200 i 400 metres. 


 

Les dues curses llargues tindran la sortida i l'arribada al Centre Cívic de Montflorit. Des d'allà, passaran per davant del Poblat Ibèric i recorreran l'espai que uneix la ciutat amb Collserola. Passaran, per exemple, per Puig Guàrdia, Serra Mas Riera o Pont Fusta. El club ha decidit oferir preus més econòmics en les inscripcions d'enguany. Així, la cursa de 9,9 quilòmetres tindrà un preu de 9 € per a atletes federats i d'11 per a no federats, i la cursa de 15,9 quilòmetres d'11 per a federats i de 13 per a no federats. 

 

Quant a la cursa infantil, es farà el mateix diumenge al matí després de la sortida de les curses d'adults. A més, amb el preu de la inscripció, s'inclou accés a la piscina de Montflorit, i s'organitzarà un dinar posterior amb preu de 10 euros.