El Cerdanyola CH d'Ok Lliga tancarà l'any contra el Reus Deportiu després d'un mes sense jugar

El 23 de desembre a les 12.30 h rebran al Reus Deportiu en l'última jornada de l'any de l'Ok Lliga femenina

 

L'equip d'Ok Lliga del Cerdanyola CH
L'equip d'Ok Lliga del Cerdanyola CH | Mónica García

 

 

L'equip d'Ok Lliga del Cerdanyola Club d'Hoquei tancarà l'any jugant el 23 de desembre contra el Reus Deportiu al pavelló de Can Xarau Paco Arpide. Aquest enfrontament serà la tornada a la competició del conjunt verd-i-blanc després d'un mes sense jugar un partit d'Ok Lliga.

  

D'un desembre aturades a un gener farcit de partits

  

La celebració del Campionat Panamericà i la Copa Intercontinental han fet que el Cerdanyola no competeixi en la màxima categoria des del 24 de novembre, quan va jugar el darrer partit davant el CP Alcorcón amb el resultat d'empat a 4. 30 dies després, rebran a casa al Reus Deportiu, cuer de l'Ok Lliga que no ha sumat encara cap punt.

  

"Hem tingut un final d'any complicat amb quatre setmanes sense competir i ara tornarem contra el Reus per a després, al gener, tenir un mes de bogeria perquè en vint dies haurem de jugar pràcticament un partit cada tres dies", explica l'entrenador del Cerdanyola CH, Carles Marín. Després del partit contra el Reus Deportiu arribaran les vacances de Nadal, però al gener, les verd-i-blanques hauran de jugar quatre partits en nou dies, incloent un desplaçament a Astúries.

 

A l'acumulació de partits, se suma una complicació més: la lesió de llarga durada de Daiana Silva. La jugadora argentina es va lesionar els lligaments del genoll en la concentració amb la selecció argentina per disputar el Campionat Panamericà. Després de passar pel quiròfan, Silva es troba en procés de recuperació sense tenir encara una data de tornada a la competició.

  

 

Preparació a través de la nutrició

 

Durant les setmanes d'aturada de la competició, l'equip d'Ok Lliga ha complementat els entrenaments amb sessions específiques per millorar l'àmbit de la nutrició de les jugadores. "Quan convius amb elles veus que mengen coses que no les beneficia", assegura Marín. Així, han comptat amb la col·laboració de la nutricionista cerdanyolenca, Anna Sauló, especialitzada en la nutrició esportiva.

 

Per a Sauló, qui obrirà aviat una nova consulta a Cerdanyola, és important començar el més abans possible a treballar en l'àmbit nutricional i els hàbits alimentaris dels esportistes: "L'objectiu serà augmentar el rendiment i procurar per la salut de les esportistes. La nutrició esportiva afecta a la composició corporal, a la recuperació, el rendiment en la competició, salut per evitar problemes digestius, deshidratació i anèmia".

 

Els coneixements de les esportistes sobre la forma en la qual s'han d'alimentar per augmentar el seu rendiment són escassos, tal com afirma Sauló: "Hi ha molta feina a fer perquè a l'àmbit de l'educació hi ha una carència d'informació sobre l'alimentació saludable i el coneixement dels aliments". Quant als objectius de començar a aplicar la nutrició esportiva al dia a dia de l'equip, el tècnic verd-i-blanc assegura que esperen veure resultats a curt termini: "Tota ajuda que els hi puguem donar és bona i es podrà veure a curt i llarg termini".