Audie Norris, protagonista en la presentació del llibre, Dream Team. El equipo que cambió la historia

Els periodistes esportius Manuel Moreno i Jordi Robirosa han presentat el seu últim llibre

 

Moreno, Robirosa, López, Solozábal i Norris durant la presentació del llibre Dream Team. El equipo que cambió la historia.
Moreno, Robirosa, López, Solozábal i Norris durant la presentació del llibre Dream Team. El equipo que cambió la historia. | Artur Ribera

El periodista esportiu de Cerdanyola del Vallès, Manuel Moreno, exredactor en cap de diari Sport, i el també periodista esportiu de Sant Cugat, Jordi Robirosa, que treballa a TV3, han presentat el seu llibre, Dream Team. El equipo que cambió la historia, aquest dilluns, 13 de novembre, a la tarda, al Cafè Auditori del Teatre-Auditori de Sant Cugat. L'acte, a més, ha comptat amb la presència dels exjugadors del primer equip de bàsquet del FC Barcelona, Nacho Solozábal i Audie Norris. La presentació l'ha organitzat el TOT Sant Cugat, amb el patrocini d'Amat Immobiliaris i la col·laboració del Teatre-Auditori, Cafè Auditori i Òmnium. L'acte, que forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017, l'ha presentat Àlex López Puig, cap d'Esports del TOT Sant Cugat.


 

Manuel Moreno i Jordi Robirosa, que van coincidir al diari Dicen..., han explicat algunes de les moltes anècdotes del llibre, com van ser aquells jugadors, quan Magic Johnson va fer públic que tenia el virus de la SIDA i la nul·la informació que van trobar a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona on hi ha tota la documentació dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

 

L'estima d'Audie Norris

  

Audie Norris va jugar 6 temporades al FC Barcelona, de la temporada 1987-1988 a la 1992-1993. Amb Nacho Solozábal, Epi i Chicho Sivilio va formar part d'un dels millors equips d'Europa. Jugava de pivot, lluïa el dorsal 14 i li deien Atomig Doc. És considerat com el millor jugador estranger que ha passat pel Barça. Norris ha analitzat molts dels components d'aquell Dream Team, amb el que algun jugador es va arribar a enfrontar i ha repassat les seves vivències al FC Barcelona.


 

 

Nacho Solozábal va jugar al FC Barcelona de 1976 a 1994. Va ser un dels millors bases europeus de l'època.. En l'actualitat té una escola de bàsquet i és analista de partits de bàsquet a TV3, amb Jordi Robirosa. Solozábal ha valorat, entre altres aspectes, la qualitat dins i fora les pistes de Norris.

 

 

Tot sobre el Dream Team

 

Dream Team. El equipo que cambió la historia és una obra de 150 pàgines escrita en castellà que detalla la creació i trajectòria del millor equip de bàsquet de la història. La publicació coincideix amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, on el Dream Team, l'equip dels Estats Units, es va penjar la medalla d'or al Pavelló Olímpic de Badalona, sense demanar cap temps mort en tota la competició. I ho fa amb informació detallada d'aquesta selecció de llegenda, amb anècdotes, curiositats i les millors fotografies d'un combinat de jugadors extraordinaris capitanejats per Magic Johnson i Michael Jordan, amb la direcció des de la banqueta de Chuck Daly. El llibre, de l'editorial DQ, es pot trobar a les llibreries i té un preu de 18 euros.


 

Després de la presentació, Nacho Solozábal i Audie Norris han obsequiat als assistents amb uns llançaments en una cistella de bàsquet que s'ha instal·lat per l'ocasió a la sortida del Teatre-Auditori. Solozábal i Norris han demostrat que, molts anys després de retirar-se, continuen exhibint la mateixa classe.

 

Manuel Moreno és coautor del llibre Gigantes de Europa, i Jordi Robirosa ha publicat també A prop de les estrelles de l'NBA, Basquetmania i Apostoflant!.