La cooperativa de renovables Som Energia inicia un cicle de sessions informatives

Els socis assistents a la primera trobada van remarcar la preponderància del criteri ètic per sobre de l’econòmic a l'hora de passar-se a les cooperatives d'energies renovables

La primera trobada del Punt d’Informació de Som Energia va aplegar una vintena de socis i interessats a Cal Pintxo | Som Energia

La cooperativa d’energies renovables Som Energia va celebrar la primera trobada del Punt d’Informació Obert a Cerdanyola del Vallès el passat dimarts 7 de novembre, que va aplegar unes 20 persones, entre sòcies i interessades. 

 

 

La xerrada, celebrada al local gastronòmic Cal Pintxo, anava adreçada a explicar “la filosofia i objectius de Som Energia", que a Cerdanyola ja aplega més de 220 socis, "per passar a continuació a donar d’alta com a sòcies o clients de les persones que poguessin estar interessades”. Segons explica la cooperativa, “algunes d’elles, responent a la crida feta durant els dies anteriors portaven factures de les seves actuals companyies elèctriques i els seus números de compte”.


 

 

Durant la trobada, alguns dels socis assistents van comentar les seves impressions i motivacions respecte a la cooperativa, remarcant la preponderància del criteri ètic per sobre de l’econòmic a l'hora de passar-se a Som Energia. Alhora, també van destacar el tracte proper que la companyia alternativa proporciona als socis.

 

 

A partir d’ara, aquestes sessions informatives es faran de forma mensual, intentant combinar xerrades temàtiques sobre diferents temes amb un punt estable d’informació on qui ho vulgui podrà tramitar l’alta a la cooperativa, segons ha informat Som Energia.

 

Voluntat de capgirar el sector energètic

 

A nivell estatal, els socis de Som Energia arriben a més de 38.000, “experimentant un important creixement durant els darrers anys”. Tot i així, “la massa social conjunta de Som Energia i de les altres cooperatives similars al nostre país encara està molt lluny de les xifres de socis que han assolit projectes similars a diversos països europeus com Alemanya”, tal i com es va comentar a la xerrada.


 

 

Al país germànic, el 80 % de l’energia que es produeix ja prové de les energies renovables, i l’elevat nombre de socis de les cooperatives d’energies renovables ha acabat convertint a aquestes entitats en veritables poders fàctics amb la capacitat de condicionar el mercat, segons es va informar als assistents.

 

 

Tal i com va afirmar Albert Turon, el moderador de la primera trobada, aquest poder de pressió i canvi en el sector és un dels objectius de les cooperatives d’energies renovables. Un dels canvis en la manera de treballar de les grans empreses elèctriques tradicionals ja aconseguits és el que es coneix com a “GreenWashing”, i consisteix en el fet que “per primer cop en molts anys algunes empreses han començat a posar en marxa polítiques d’informació al consumidor realment útils i honestes, quelcom impensable fa molt poc temps”, segons va remarcar Turon.

Comentaris

envia el comentari