Cerdanyola registra la baixada més gran de l'atur aquest any

De l'abril al maig, Cerdanyola ha passat de 2.648 a 2.516 persones registrades a l'atur

 

L'atur segueix baixant a Cerdanyola
L'atur segueix baixant a Cerdanyola | Artur Ribera

 

L'atur segueix baixant a Cerdanyola del Vallès. Les dades d'atur registrat el mes de maig del Departament d'Empresa i Ocupació indiquen que Cerdanyola ha experimentat la baixada més gran de des de inici d'any quant al nombre d'aturats. En concret, ha passat de 2.648 a 2.516 persones registrades a l'atur. Això suposa 132 aturats menys, la baixada més alta des del gener de 2018. L'anterior baixada més gran es va donar al mes de setembre de 2018, quan el total va baixar en 138 persones.

 

Les dades del mes de maig certifiquen una dinàmica positiva en l'evolució de l'atur a Cerdanyola. La ciutat suma cinc mesos a la baixa, tot el 2018 fins ara, i registrant les xifres d'atur més baixes des de l'inici de la crisis. Si comparem la xifra d'aturats entre el mes de maig de 2018 i el del 2017, la tendència és clara. Fa un any, hi havia 2.790 persones registrades a l'atur a Cerdanyola, 274 persones més que actualment. 


 

Quant a l'evolució en l'últim més, la baixada ha estat especialment evident entre les dones. La xifra de dones registrades a l'atur s'ha disminuit en 85 persones. En el cas dels homes, la reducció ha estat de 47 persones. Per franges d'edat, els majors de 40 anys segueixen sent el col·lectiu més afectat per l'atur representant el 67% del total d'aturats. En una franja més concreta, dels 40 al 54 anys, el total d'aturats s'ha situat, per primer cop en els últims 12 mesos, per sota de les 900 persones. Els grups d'edat de menors de 40 anys també han registrat les xifres més baixes en l'últim any. 

 

 

 

 

 

Pel que fa a les dades del Vallès Occidental, la comarca també ha experimentat una baixada en 1.347 persones, situant-se en un total de 49.987 persones aturades. La situació de Cerdanyola respecte a la comarca està per sota de la mitjana del Vallès. La taxa d'atur de la comarca és d'un 11,77% mentre que a Cerdanyola és del 9,40%.


 

Tot seguit pots consultar el gràfic amb l'evolució de l'atur a Cerdanyola en els últims 12 mesos.