Primer any amb menys de 3.000 cerdanyolencs aturats des de l'esclat de la crisi

Cerdanyola ha mantingut, en els darrers 12 mesos, les xifres d'atur més pròximes als anys precrisi
Cerdanyola manté la tendència a reduir el nombre d'aturats
Cerdanyola manté la tendència a reduir el nombre d'aturats | Artur Ribera

 

La reducció del nombre d'aturats a Cerdanyola del Vallès en el mes de març de 2018 certifica una tendència positiva. Les dades del Departament d'Empresa i Ocupació senyalen que a finals del mes de març d'aquest any, el nombre d'aturats s'ha reduït en 294 persones des del mateix mes de l'any passat. 

 

En total, a Cerdanyola hi ha 2.678 persones registrades a l'atur. Fa un any, la xifra arribava als 2.972 aturats. Va ser a partir del març de 2017 que la ciutat va començar a mantenir unes xifres per sota de la franja dels 3.000 aturats. Així, els últims 12 mesos han estat els primers, des de l'inici de la crisi econòmica l'any 2008, en els quals Cerdanyola ha registrat menys de 3.000 aturats cada mes.


 

Inici d'any en positiu

 

L'inici de 2018 ha portat una tornada a la tendència a disminuir del nombre de cerdanyolencs registrats a l'atur. Després que al mes de gener Cerdanyola fos un dels municipis de la comarca on més va augmentar l'atur, concretament en 56 persones, febrer i març han portat reduccions de gairebé 100 aturats menys des del primer mes de l'any fins ara. És a dir, després d'un repunt al gener, la ciutat torna a agafar el ritme de tenir menys ciutadans a l'atur.

 

  

 

 

Si ens fixem en l'evolució durant tot l'any, el ball de xifres ha estat moderat tret d'alguns mesos de repunt. És el cas del mes d'agost. Tradicionalment, l'agost és un mes dolent per les dades d'atur: s'acaben els contractes d'estiu i moltes empreses aturen els seus processos de contractació durant les vacances. A Cerdanyola, l'impacte va ser d'un augment en 171 persones respecte al mes anterior. Tot i això, la xifra va ser considerablement inferior a la registrada l'agost de 2016. Aleshores, hi havia 3.283 persones aturades, mentre que l'any passat es van registrar 2.856.


 

Des del mes d'agost, l'evolució ha anat en baixada tot i els repunts als mesos d'octubre i gener. En aquests casos, torna a ser evident l'impacte de l'estacionalitat en l'evolució de les dades d'atur. Aquestes pujades que es repeteixen cada any, però, no enfosqueixen que la xifra de cerdanyolencs registrats a l'atur s'ha aconseguit mantenir per sota dels 3.000 aturats. L'última vegada que es van donar aquests nivells va ser el setembre de 2008. A partir d'aleshores, la xifra de desocupats va començar a augmentar fins a arribar al seu màxim al mes de març de 2013 amb 5.067 aturats.

 

Tot seguit pots consultar els gràfics interactius amb l'evolució de l'atur a Cerdanyola.

 

 Comentaris

envia el comentari