Els allotjaments turístics arriben a Cerdanyola

A la plataforma Airbnb s'ofereixen més d'una vintena d'allotjaments turístics a Cerdanyola

 

Un carrer de Cerdanyola
Un carrer de Cerdanyola | Bernat Millet

 

Parlar d'Airbnb a Cerdanyola del Vallès pot sorprendre a molts. La realitat, però, és que el fenomen dels allotjaments turístics també ha arribat als carrers cerdanyolencs. El nombre i el preu d'aquest tipus d'allotjament és considerablement més baix a Cerdanyola que a zones costaneres, però coincideix amb l'aparició d'altres lloguers turístics a comarques veïnes del Vallès Occidental.

 

Fer la cerca 'CerdanyoladelVallès' a la plataforma Airbnb dona com a resultat 24 opcions per llogar en estàncies curtes. Tot això, quan la guia d'habitatges turístics de la Generalitat només reconeix una llicència a Cerdanyola. Pel que fa als preus a Airbnb, van dels 10 euros la nit, en l'allotjament amb el preu més baix, fins als 220 euros en el més alt. L'oferta també és diversa. A banda d'apartaments sencers, també es poden trobar habitacions privades i autocaravanes amb dos llits.


 

Aquests pisos que s'anuncien en la plataforma digital es reparteixen per tota la ciutat. L'opció amb el preu més alt, 220 € per nit, es troba al barri de Canaletes i ofereix piscina privada i pàrquing com a trets diferenciadors a la resta de l'oferta. El barri de La Farigola té els altres dos allotjaments amb un preu més alt, 140 i 139 € la nit. De nou, l'opció de piscina marca la diferència del preu entre allotjaments.

 

Quant a l'opció amb un preu més baix, 10 € la nit, es tracta d'una habitació privada amb dos llits a prop del carrer Santa Anna. La resta d'allotjaments oferts se situen entre els 20 i els 80 euros per nit i es concentren, sobretot, a la zona de Fontetes-La Farigola.


 

 

 

Pel que fa a Bellaterra, es troben onze habitatges i habitacions ofertes. Els preus més alts se situen al voltant dels 400 € la nit en allotjaments amb més de sis habitacions i amb piscina. La resta d'opcions està entre els 40 € i els 90 €.

 

En comparació amb un dels municipis veïns, SantCugat, l'oferta a Cerdanyola és similar però lleugerament més baixa. Fent la cerca "Sant Cugat del Vallès" a Airbnb apareixen una cinquantena de pisos de lloguer turístic. Allà es pot llogar des d'una habitació per 15 € euros la nit, un apartament al centre del municipi per 145 € la nit o una casa a Valldoreix per més de 200 € cada dia.


 

Aquesta situació, tot i ser una tendència comú en els municipis propers a Cerdanyola i la perifèria de Barcelona, no preocupa al sector del lloguer. Des de CanalsServeis Immobiliaris, Cristina Vázquez no creu que aquests pisos generin un problema: "El nombre de pisos de lloguer turístic creixeran, però de moment no crec que sigui un problema. Tot i això, no arribarà, ni molt menys, als nivells de Barcelona". Des d'altres immobiliàries locals contactades tampoc mostren preocupació per la presència d'oferta d'allotjaments turístics.