Tret de sortida a la Festa Major de Tardor de Sant Martí

Des dels més grans fins els més petits van poder gaudir d'un pregó molt animat
El pregó va ser molt festiu, però no van faltar els missatges de suport als presos polítics.
El pregó va ser molt festiu, però no van faltar els missatges de suport als presos polítics. | Samu Martínez

 

Mira totes les fotos de la Festa de Tardor

Mira les fotos del correfoc i el contrapregó

 

 

El pregó de la Festa Major de Tardor de Sant Martí es va dur a terme a les 19 h del divendres 10 de novembre a laPlaça de l'Abat Oliba de Cerdanyola del Vallès. No a ser un pregó solemne ni emocionant, però sí molt animat i divertit. El va dur a terme un pallasso que va fer cantar i ballar, no només als més petits del poble, sinó que també a pares, mares, avis i àvies i, fins i tot, a alguns polítics cerdanyolencs.


 

  

  

Durant el pregó, el pallasso va felicitar i reconèixer la feina del Grup Bambalina, que fa 35 anys que apropa el teatre a infants i joves a Cerdanyola del Vallès (a ells anava dedicat el pregó d'enguany. D'altra banda, com és habitual als pregons d'inici de festes majors, es van cantar les virtuts de la ciutat i dels seus habitants. En aquest cas, el pregoner va comptar amb la participació de tot el públic.

 

 

  

  

De fet, ningú no va poder deslliurar-se de ballar i cantar durant l'acte, tampoc els polítics. Un dels moments més divertits va arribar quan el pallasso va assenyalar ConchiHaro, regidora d'Esports, i la va animar a ballar, cosa que va aprofitar Laura Benseny, nova regidora de Compromís per Cerdanyola a l'Ajuntament, per sumar-se a la simpàtica protesta del pregoner.


 

 

  

  

Al final del pregó no va faltar una crida a l'alliberament dels presos polítics per part del pallasso, qui una estona abans va penjar una bandera amb el llaç groc que simbolitza la lluita per l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com dels consellers i el vicepresident. L'acte va acabar com va començar, amb tothom ballant al ritme de la música en directe i tota la plaça plena de confeti.

 

 

  

  

Polèmica a la Recepció de la Festa Major

 

  

  

Abans del pregó, com sempre, es va dur a terme la Recepció de la Festa Major a l'Ajuntament, acte al qual assisteixen entitats i formacions polítiques, a més de, evidentment, la Comissió de Festes de Sant Martí. FèixHeras, tenint en compte la situació politicosocial que travessa Catalunya va voler recordar que a la Comissió "ens hauria agradat parlar només de la festa major i de carrers plens de gent, però que vivim una situació que, com a societat, ens preocupa i ens ha sacsejat". A continuació, va verbalitzar el suport de la "comi" a tots els presos polítics.


 

 

  

  

Aquest discurs va semblar inapropiat als regidors de PP i Ciutadans fins al punt d'abandonar, alguns d'ells, la reunió. Durant el pregó, Fèlix Heras, va declarar al TOT que "considero que parlo en representació de la Comissió i no de la ciutadania" i va continuar assegurant que la seva postura en aquest tema és ferma.

 

 

 
Comentaris

envia el comentari