Els Joves Diables organitzen la 1a Trobada de Bèsties de Foc de Cerdanyola

La trobada comptarà amb l'assistència de quatre colles convidades: el Poll Foll de Ripollet, el Ratpenat de Malgrat de Mar, la bèstia de Parets del Vallès i la Martineta de Cerdanyola
Lluïment del Puput Diabòlic, una de les bèsties de foc de la Colla de Diables de Cerdanyola, el passat agost a Ripollet
Lluïment del Puput Diabòlic, una de les bèsties de foc de la Colla de Diables de Cerdanyola, el passat agost a Ripollet | Diables de Cerdanyola

La Colla de Diables de Cerdanyola escalfa el primer cap de setmana de desembre amb la Primera Trobada de bèsties de foc, després de la presentació de la seva nova criatura infernal, el Boc Manyut, encarregat d'encendre els llums de Nadal d’enguany.

 

 

En aquesta primera trobada, les bèsties de foc dels Diables de Cerdanyola –el drac Grogui, la Puput diabòlica, presentada ara farà 2 anys i el nounat Boc Manyut– estaran acompanyades per les següents colles convidades: el Poll Foll de Ripollet, el Ratpenat de Malgrat de Mar, la bèstia de Parets del Vallès i la Martineta de Cerdanyola. Totes juntes faran el dinar de germanor tradicional en el món de la cultura de foc, i a partir de les 16 h s’iniciaran les activitats programades.


 

 

Després de la plantada de bestiari la plaça de Fancesc Layret, a les 17 h cadascuna de les bèsties de foc farà una presentació i una petita actuació de mostra, per tot seguir iniciar el cercavila pel centre de la ciutat.

 

 

El recorregut que seguiran passarà pel carrer de Francesc Layret, el passeig del Pont, l’avinguda de la Primavera i el carrer de Sant Iscle, fins arribar a la plaça de l'Abat Oliba, on les bèsties faran el lluïment final.

 

 

L’actual cap de colla dels Joves Diables de Cerdanyola ha explicat que "en primer lloc aquesta trobada estava programada pel Cerdanyola folk, que s’havia de celebrar ara farà un any i mig, però que degut a la seva cancel·lació i a l’atapeïda agenda cultural de la ciutat, s’ha anat postergant fins aquest cap de setmana".


 

 

Els Diables de Cerdanyola han manifestat la seva voluntat de "tornar a organitzar una nova trobada l’any vinent", amb la intenció d’instaurar-la com a tradició anual, però això serà “si el pressupost així ho permet, ja que representa un cost extra important”, apunten des de la colla. D’altra banda, de cara a futures edicions, el cap de colla ha apuntat que "segurament es farien en una altra data" més amable climatològicament, si l’agenda ho permet.
Comentaris

envia el comentari