La passada dels Tres Tombs recorrerà la ciutat

La Festa de Sant Antoni Abat va començar el 3 de gener amb la presentació de la revista dels Arriers i l’acte del pas de banderes. Aquest cap de setmana serà el torn de la passada dels Tres Tombs, entre altres
Els cavalls sempre han estat els protagonistes
Els cavalls sempre han estat els protagonistes | Arxiu

 

El 12, 13 i 14 gener se succeiran les tradicionals activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Cerdanyola.

 

Diumenge 14 de gener serà la festa grossa dels animals de camp a Cerdanyola, amb la passada dels Tres Tombs. Tanmateix, les activitats ja han començat.

 

Divendres 12 de gener a les 15.30 h es farà el lliurament de banderes als banderers infantils, aquest any a l’Escola de les Fontetes. El 13 de gener a les 12 h serà el torn d’activitats diverses entorn la festa, a la plaça de l’Abat Oliba. Taller de guarnir carros, jocs tradicionals catalans, ballada dels petits de l’Esbart i activitats amb ponis. 


 

 

La passada dels Tres Tombs d'enguany

 

El 14 de gener començarà amb les matines galejadores dels Trabucaires a les 8.30 h. A les 9 h es farà la concentració de la comitiva a la casa del banderer del 2018, (Arquitecte Balcells, 49). Des d’allà es farà camí cap a la parròquia per la missa solemne.

 

Ja a les 10.15 h serà el torn del Ball de Sant Antoni, a càrrec de l’Esbart Dansaire Sant Marçal a la plaça de l’Abat Oliba.

 

Paral·lelament, de 9 h a 12 h s’aniran concentrant totes les cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans (Parc Tecnològic), amb l’esmorzar tradicional amb invitació. Finalment, a les 12 h, començarà la passada dels Tres Tombs.


La passada per la plaça de Sant Ramon
La passada per la plaça de Sant Ramon | Xavi Olivé

 

Imatge històrica dels Tres Tombs
Imatge històrica dels Tres Tombs | Arxiu

 
Comentaris

envia el comentari