Una novel·la escrita durant 10 anys, guanyadora dels Premis Literaris de Cerdanyola i la UAB

Els premis es van entregar en un acte el 10 de maig a la UAB

 

Els premiats amb la regidora Vila i l'alcalde EscolÃ
Els premiats amb la regidora Vila i l'alcalde Escolà | Mónica García

La novel·la "Tot passa i tot torna" va guanyar el Premi de Novel·la Valldaura Memorial Pere Calders en el marc dels Premis Literaris que entreguen l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'anunci dels guanyadors i l'entrega de guardons es va celebrar el 10 de maig a la Sala Teatre de la UAB.

 

La novel·la premiada explica la història d'una nissaga de Terrassa que es dedica al sector tèxtil. El seu autor, Josep Domingo, de Vilanova i la Geltrú, va explicar que la seva història pretén tractar el pas del temps. En aquest sentit, Domingo va destacar que ell mateix havia viscut aquest pas del temps perquè ha trigat deu anys en acabar el llibre. Ara, podrà veure publicada la seva obra a través del Servei de Publicacions de la UAB dins la col·lecció d'obres de creació literària "Gabriel Ferrater".


 

També es publicaran les obres guanyadores de la resta de categories. El 9è Premi Narrativa Breu Caterina Albert va ser per "El 3r desig", de Borja Díaz. El jurat va destacar la lectura fluida del text i el fet que convida a la reflexió alhora que aconsegueix mantenir l'atenció del lector. En el seu discurs d'agraïment, el jove autor premiat va deixar la porta oberta a presentar una novel·la en següents edicions dels Premis Literaris.

  

  

 

 

 

 

Pel que fa al 23è Premi Poesia Miquel Martí i Pol, el guanyador va ser Josep Plana amb el recull de poemes "De l'univers estant i una mica més enllà". En el seu parlament, Plana va reconèixer la "categoria del jurat" que ha escollit les tres obres guanyadores.


 

60 obres més que l'any passat

 

En l'edició dels Premis Literaris d'enguany es van rebre 60 obres candidates més que l'any anterior. L'any 2017, es van presentar 93 obres entre les tres categories mentre que l'edició actual n'ha rebut 153. La regidora de Cultura a l'Ajuntament de Cerdanyola, Elvi Vila, va posar en relleu aquesta fita i va recordar que els Premis se celebren en el marc del Pla Director de Lectura que impulsa Cerdanyola.

 

Per la seva part, l'alcalde cerdanyolenc, Carles Escolà, va assegurar que "Cerdanyola no es pot entendre sense la universitat" i va defensar que els Premis són un exemple d'una bona sintonia entre l'Ajuntament i la UAB. El vicerector de Cultura de la Universitat Autònoma, Carlos Sánchez, va coincidir amb aquesta idea i es va mostrar satisfet amb l'augment d'obres rebudes.


 

L'acte d'entrega de premis va estar amenitzat per les interpretacions en directe del pianista cerdanyolenc Jesús Acebedo.