Neix el Grup d’Estudis i Recerques Cerdanyolenques per cuidar-se del patrimoni documental cerdanyolenc

Encara que ja s'han anat fent algunes reunions, la presentació oficial es farà el dia 17 de gener

 

Òmnium ja va celebrar, durant el 2017, reunions per parlar sobre el patrimoni documental a Cerdanyola, a les quals van assistir molts dels impulsors de GREC.
Òmnium ja va celebrar, durant el 2017, reunions per parlar sobre el patrimoni documental a Cerdanyola, a les quals van assistir molts dels impulsors de GREC. | Cedida

L'any 2018 comença fort pel que fa a la recuperació de la història i la cura pel patrimoni documental de Cerdanyola del Vallès. Després d'algunes reunions entre cerdanyolencs i cerdanyolenques preocupats pel tema, apareix el GREC (Grup d'Estudis i Recerques Cerdanyolenques), que, com exposa la mateixa entitat, "neix amb l'objectiu de col·laborar amb l'Ajuntament de Cerdanyola en la captació, conservació i difusió pública del patrimoni documental de Cerdanyola".

 

  

  

La presentació de l'entitat es durà a terme el dia 17 de gener, a l'Arxiu Municipal de Cerdanyola, i comptarà amb la presència de la tinent d'alcalde i regidora de cultura, Elvi Vila. Durant aquesta jornada, ja es podrà visitar una petita exposició de materials de dos fons documentals que seran cedits a la ciutat.


 

 

  

  

Aquests materials provindrandel fons documental Mimó, que, com indiquen els responsables de GREC, va ser "salvat de la destrucció durant els primers dies de la Guerra Civil per Jaume Mimó, alcalde de Cerdanyola durant la República i conservat durant tots aquests anys per la família"; i del fons documental del periodista Josep Maria Cortada ('Xane'), que, segons les paraules de l'entitat, "s'ha incrementat durant els darrers anys amb donacions de diverses persones que han aportat materials per ser publicats a la seva pàgina web".

 

 

  

  

L'acte, per descomptat, serà obert a tothom i, en ell, es presentaran els objectius de GREC, així com els membres i la junta directiva de l'entitat.


 
Comentaris

envia el comentari