Música, cant coral i danses d’arreu del món per Santa Cecília

L’Agrupació Musical Cerdanyola del Vallès dedica a les danses del món el concert de la festivitat dels músics, el pròxim dissabte 18 de novembre a l’Ateneu
La festivitat dels músics és una data que l'AMCV sempre ha celebrat, des de la seva fundació l’any 1999
La festivitat dels músics és una data que l'AMCV sempre ha celebrat, des de la seva fundació l’any 1999 | AMCV

El pròxim dissabte 18 de novembre a les 7 de la tarda l’Ateneu de Cerdanyola tornarà a omplir-se de música un cop més per a celebrar Santa Cecília, de la mà de l’Agrupació Musical Cerdanyola del Vallès (AMCV).

 

 

En l’edició d’enguany, l’AMCV ha decidit centrar el tradicional concert de la festivitat dels músics en les danses d’arreu del món, oferint així “un repertori familiar conformat per peces que s’han ballat al llarg de la història en diferents indrets del món”. Les entrades (no numerades) ja es poden recollir a la taquilla de l’Ateneu des del dimecres 8 de novembre fins que s’esgotin les localitats.


 

 

Segons explica l’AMCV, “la festivitat dels músics és una data que l’entitat sempre ha celebrat des de la seva fundació l’any 1999, però enguany compta amb un al·licient especial ja que és la primera actuació gestionada íntegrament per la nova junta directiva”. Aquesta està presidida per primera vegada per una dona, Inma Gamo, que va prendre possessió a principis del passat mes d’octubre

Danses populars, de les més llunyanes a les més properes

 

El concert de Santa Cecília comptarà amb la presència de les dues formacions actives de l’Associació, la Coral i la Banda. A la primera part, la Coral –dirigida per Manel Cubeles– cantarà obres que acompanyen el gènere de les danses populars, com ara la salsa cubana, la bossa nova brasilera i les melodies africanes, que suposen “tot un repte per a la formació”, segons ha avançat l’AMCV.


 

 

Després d’una pausa, la Banda dirigida per segona temporada per Irene Delgado oferirà un programa més acotat geogràficament, centrat en les danses del continent europeu. La formació interpretarà peces de compositors tan reconeguts com Dmitri Shostakovich, Antonín Dvorak, Piotr Ilitx Txaikovski o Béla Bartók, i segons assegura Delgado, també tocarà un parell d’obres que faran ballar el públic, fent honor a la temàtica de la nit.

 

 

Al final del concert, Banda i Coral s’uniran per interpretar una peça musical que acostuma a acompanyar una popular dansa de casa nostra, i que de ben segur animarà els assistents a moure’s al so de la música.

Comentaris

envia el comentari