Mestres, escriptor: "Si he de fer mal a una persona però amb això salvo un milió de persones, val la pena?"

L'escriptor i docent a Cerdanyola publica el llibre fantàstic i d'aventures "La trascendencia de tres lágrimas"
Roger Mestres amb un exemplar del seu llibre
Roger Mestres amb un exemplar del seu llibre | Mónica García

 

En Roger Mestres és logopeda i treballa com a professor al Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas. Aquest any, però, ha canviat els llibres dels altres que ha utilitzat com a professor per la seva pròpia publicació. Es tracta del llibre "La trascendencia de tres lágrimas" que narra la història d'un superheroi res especial i que s'enfronta a dilemes morals.

 

"El llibre tracta d'un noi que se sotmet a una teràpia d'hipnosis regressiva i a partir d'aquí acumula records de vides passades" explica Roges Mestres. L'evolució de Jerome, el protagonista de la història, no acaba aquí: "També desenvolupa unes habilitats mentals com la telepatia amb les que aconsegueix inclús dominar la voluntat d'altres persones". A partir d'adquirir aquestes noves habilitats, en Jerome es planteja el dilema següent: què he de fer amb això? Aleshores, explica l'autor, el protagonista decideix que, en lloc d'enriquir-se ell personalment, ha d'ajudar la gent.


 

Preguntat sobre si la majoria de persones prendríem el camí del bé comú, Mestres no és del tot optimista. "Crec que la majoria no ho faríem així, però sí crec que moltes persones actuarien com en Jerome", afirma l'autor. En aquest sentit, destaca el sentiment d'indignació de la societat amb temes com l'enriquiment dels més rics i la l'empobriment dels més pobres.

 

 

Hipnosis regressiva

 

Per crear la base de l'inici de la història del seu superheroi, en Roger Mestres es va fixar en el treball del psiquiatre nord-americà Brian Weiss. En concret, la lectura del llibre 'A través del temps' el va sorprendre per les experiències de records de vides passades en persones reals que relata Weiss. Així, Mestres va pensar: "Si aquest senyor ho explica com una cosa real, agafaré la idea i crearé el personatge i vaig més enllà del que explica en Brian Weiss".


  

  

 

 

Tornant als inicis, en Roger recorda com va trobar la seva vocació literària: "Tenia la idea que quan em jubilés escriuré i no tenia al cap fer-ho ara". Tot i això, assegura que la inspiració per crear el personatge de 'La trascendencia de tres lágrimas' arriba arran de l'èxit de les pel·lícules de superherois: "És un gènere que funciona molt però penso que en general són personatges que s'allunyen de la realitat. Jo volia crear la història d'algú proper al ciutadà de peu".Conflictes morals"Els conflictes morals del protagonista són clars en el llibre", explica l'autor. Des de l'inici, el personatge principal de "La trascendencia de tres lágrimas" s'ha de plantejar quin camí seguir per fer ús dels seus superpoders. Durant la seva evolució dins l'obra, Mestres assegura que el protagonista s'enfronta a "molts moments de reflexió, discussió amb els seus companys i amics i té moments de dubte perquè al principi no vol fer mal a ningú". En aquest sentit, l'autor destaca que arribarà un moment en la història que el protagonista "no tindrà més remei" que haurà de ferir algú per aconseguir els seus objectius. Així, es planteja dilemes com: "si he de fer mal a una persona però amb això salvo un milió de persones, val la pena?".


 

Tots aquests dubtes del personatge vénen motivats per les reflexions de l'autor respecte al món real. "En el món hi ha 12 milions de persones que moren cada any a causa de la contaminació, aleshores, val la pena fer mal a les persones del lobby petrolier per salvar moltes altres? El protagonista pensa que sí". Amb això, Mestres assegura voler fer reflexionar també al lector. "En cada conversa que hi ha es pretén que el lector tregui una conclusió del tema". Tot aquest procés de reflexió, l'autor ho combina amb l'entreteniment d'una trama amb "aventura, amor i amistat".

 

Sobre continuar la història de "La trascendencia de tres lágrimas", Mestres afirma no tenir clar si tornaria a escriure sobre el mateix personatge perquè no vol que la història sigui previsible. Tot i això, explica que té "la idea d'escriure alguna història d'un detectiu amb u caràcter esperpèntic i que li passessin desventures divertides". Avança també, altres idees com narrar "com es viuria a Catalunya una apocalipsi zombie".

Comentaris

envia el comentari