Marta Orriols visita el Cafè amb Lletres

El dijous 23 de maig a la Biblioteca Central, l'escriptora Marta Orriols parlarà sobre el seu llibre 'Aprendre a parlar amb les plantes'
marta orriols
L'escriptora Marta Orriols i la seva novel·la 'Aprendre a parlar amb les plantes' | Ajuntament de Cerdanyola

El darrer Cafè amb Lletres del semestre convida a l'escriptora Marta Orriols el dijous 23 de maig a les 19.30 h a la Sala d'Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès.

 

'Aprendre a parlar amb les plantes' és la novel·la sobre la qual parlarà la seva autora Marta Orriols. La història explica la vida de la Paula que té quaranta anys, és neonatòloga i poques hores abans de perdre la seva parella en un accident de cotxe, ell li diu que marxa de casa perquè hi ha una altra persona. Aleshores, ella ha de tirar endavant sabent aquestes dues notícies gairebé alhora. Llavors, emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, després de patir una pèrdua sobtada i que li despertarà l’instint de supervivència. Desorientada, s’haurà d’enfrontar fins i tot a ella mateixa per reorganitzar una geografia emocional que sent extingida.

 

"Una de les coses transversals durant tota la novel·la és que les pèrdues, de qualsevol mena siguin amoroses o la mort, són una experiència totalment universal però única al mateix temps. Volia que, sobretot, el lector entengués això.", explica Marta Orriols. Aquest és un llibre íntim que teixeix un relat proper amb el lector i capaç "d’enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual". La sabadellenca Marta Orriols narra una novel·la "emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial". Segons l'escriptora: "la novel·la explica un aprenentatge sobre com continuar endavant".

 

L'entrada és lliure i l'escriptora afirma que és recomanable al lector que vulgui llegir "un llibre sobre dol, però a la vegada una història positiva".